Odbojkaši Srbije ispali u osmini finala Svetskog prvenstva 1Foto: FiVB

Odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u četvrtfinale Svetskog prvenstva pošto je u prvom meču eliminacione faze izgubila od Argentine rezultatom 3:0 (25:23, 25:21, 25:23).

Ekipa Igora Kolakovića je na gotovo isti način izgubila prva dva seta, tek u finišu, nakon što je prethodno imala prednost. U poslednjem periodu bilo je očigledno da je Srbija psihološki pala, pa je Argentina, osvajač bronzane medalje sa poslednjih Olimpijskih igara, bez puno problema stigla do ubedljivog trijumfa.

Ekipa selektora Igora Kolakovića je u prvom setu imala prednost sve do devetnaestog poena. Argentinci su tada najpre izjednačili, potom stigli do dve set lopte, od kojih su drugu uspeli da iskoriste.

Srbija je vodila i većim delom drugog seta, u nekoliko navrata i po tri poena prednosti. Međutim, Argentina je ponovo stigla do izjednačenja kod rezultata 19:19, a zatim lako duplirala vođstvo u setovima.

Za razliku od prva dva seta „Gaučosi“ su na početku trećeg bili u rezultatskoj prednosti i stekli četiri poena prednosti (14:10). Sa nekoliko dobrih poena iz bloka Srbija je se primakla na poen zaostatka 18:17), ali su u završnici Argentinci ponovo imali više koncentracije i stigli do ubedljive pobede.

U četvrtfinalu Argentina se sastaje sa pobednikom duela između Brazila i Irana, koji se igra od 21.00, dok se u preostala tri četvrtfinalna para sastaju Italija – Francuska, Slovenija – Ukrajina i Poljska – SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari