Odbojkaši Srbije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva 1Foto: EPA-EFE/ OLIVIER HOSLET

Odbojkaši Srbije plasirali su se u četvrtfinale Evropskog prvenstva nakon pobede nad Češkom maksimalnim rezultatom 3:0 u setovima.

Na taj način će se izabranici selektora Slobodana Kovača u borbi za polufinale sastati sa boljim iz duela Belgija – Ukrajina koji je na programu od 20:30 časova.

Do šeste uzastopne pobede na kontinentalnom takmičenju „orlovi“ su došli posle izrazito kvalitetne igre u drugom i treće setu, dok je samo u uvodnoj deonici meča bilo neizvesnosti jer su protivnici Srbije pružili izuzetno jak otpor i imali čak pet set lopti, no blok Srbije je u tim trenucima funkcionisao dobro, kao i korektror Aleksandar Atanasijević u napadu, pa je Srbija došla do prednosti nakon igre „na razliku“ (31:29).

U drugom setu je Srbija zaigrala znatno bolje u fazi odbrane, dok je u napadu tehničar Nikola Jovović raznomerno razigravao primače servisa Uroša Kovačevića i Nemanju Petrića, kao i srednjake Srećka Lisinca i Marka Podraščanina.

Uz to je i servis reprezentativaca profukcionisao, pa se i samim tim lakše stizalo do poena, a to je uslovilo da „orlovi“ imaju konstantnu prednost između tri i pet poena.

Češka je pokušavala kvalitetnim servisom da dođe do izjednačenja, ali je prijem servisa Srbije bio na veoma visokom nivou u drugom i trećem setu, pa je na kraju selekcija koja je izgubila samo jedan set na čitavom turniru došla do lake i zaslužene pobede koja ju je odvela među osam najboljih selekcija na „Starom kontinentu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari