Odbojkašice obezbedile učešće na Olimpijskim igrama 1Ilustracija Foto: BETA/FIVB/DS)

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije obezbedila je učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto je večeras u Vroclavu pobedila selekciju Poljske sa 3:2 (21:25, 25:23, 25:16, 25:23) i osvojila prvo mesto u A grupi interkontinentalnih kvalifikacija.

U meču koji je bio neizvesan do poslednjeg poena odbojkašice Srbije su bile najbolje u odlučujućim trenucima, a briljirale su u završnici četvrtog seta, kada su nadoknadile zaostatak od pet poena.

Posle izgubljenog prvog seta reprezentacija Srbije je, uz dosta problema, dobila drugi, da bi u trećem zaigrala na nivou prvaka sveta i preokrenula rezultat.

U četvrtom setu došlo je do pada u igri izabranica Zorana Terzića i kada je Poljska povela sa 21:16 činilo se da je peti set neizbežan.

Tada je došao do izražaja kvalitet naših odbojkašica, koje su napravile seriju od 9:2 i ipak izbegle dramu. U tim trenucima briljirala je Tijana Bošković, koja je svaku loptu koju je dobila pretvarala u poen, pokazavši još jednom da je najbolja odbojkašica na svetu.

Najviše zahvaljujući njoj imali smo devet uspešnih napada više, a upravo toliko poena više smo ukupno osvijili, jer je učinak dva tima u ostalim segmentima igre bio potpuno izjednačen.

Odbojkašicama Srbije ovo će biti četvrto uzastopno učešće na Olimpijsim igrama, a u Tokiju će braniti titulu vicešampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari