Odbrana i ritam vode do pobede 1Foto: Starsport

Meč koji je svakako derbi kola ABA lige, ali i jedan od derbija celog takmičenja  odigraće danas (19) u Hali Ranko Žeravica u Beogradu Partizan i podgorička Budućnost.

Sada već višedecenijski rivali za trofeje u zajedničkoj državi i regionu odigraće meč bez prisustva publike, što je po definiciji hendikep domaće ekipe, na startu sezone dok još nisu posložili sve kockice u timu.

Budućnost je ove sezone za sada stopostotna, u prvom kolu je ubedljivo savladan Split, a ostvarene su i dve pobede u Evrokupu.

Ekipu predvodi odlični Džastin Kobs, sačuvan je kostur tima od prošle godine (od bitnih otišli smo Hasan Martin i Skot Bamford), a stigla su zvučna pojačanja Rašad Von iz Igokee, Melvin Ejm iz Unikahe, Dragan Apić iz Burgosa i Vili Rid iz razvojne lige NBA.

Uz Ivanovića, Šehovića, Nikolića i Popovića to je roster debelo popunjen na svim pozicijama, respektabilan u oba pravca.

S druge strane, Partizan je imao jedan toplo-hladno nastup u Badaloni, jedan očajan protiv Borca i adekvatan svom renomeu protiv Venecije.

Pokazali su crno-beli dosta slabosti na startu sezone, ali se očekuje da će i napadački izgledati sve bolje i bolje.

Trener Partizana Vlado Šćepanović igrao je za obe ekipe, a na početku karijere bio je i na klupi Budućnosti.

„Postoji nivo igre, pre svega mislim na odbranu i borbenost, na kojem Partizan uvek mora da bude. Očekuje nas utakmica sa ekipom koja je sjajno otvorila sezonu i koja sa pravom ima velike ambicije. Veliki izazov, ali ga rado prihvatamo sa željom da na njega odgovorimo na najbolji mogući način“, rekao je Šćepanović.

Bek crno-belih Ognjen Jaramaz je pred utakmicu protiv Podgoričana rekao da očekuje još jedan neizvestan duel.

„Budućnost je već na startu sezone pokazala dobru formu. Zabeležili su sve tri pobede, a znamo i da su u pripremnom periodu pobeđivali Cedevita Olimpiju i Mornar. Ipak, mislim da smo i te kako u stanju da utakmicu uvedemo u ritam koji će nama više odgovarati i da na taj način dođemo do pobede. U poslednjih nekoliko godina, mečevi Partizana i Budućnosti su uvek neizvesni pa verujem da će tako biti i sada“, naglasio je Jaramaz.

Košarkaš Budućnosti Vili Rid bio je najbolji igrač drugog kola Evrokupa. On je u pobedi  nad Metropolitansom u Parizu 89:83 ubacio 22 poena, u poslednjih šest minuta 12 , imao je i osam skokova, te dve blokade. Za takav učinak dobio je 30 indeksnih poena.

„Partizan je izuzetno čvrst rival. Iza njih je važna pobeda i dobra partija, takav utisak poneće u ovaj meč. Znamo da će protiv nas igrati sa mnogo energije. Naš cilj je da im energijom i odgovorimo, i da se fokusiramo na timsku igru. Ako to učinimo, ako se budemo držali plana, verujem da ćemo se kući vratiti s pobedom“, rekao je Rid.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari