„Odigrali smo utakmicu bez selektora, falili su nam taktika i čvrsta ruka“: Rade Bogdanović vidi samo jednog krivca za proćerdanu pobedu

Ostavite komentar


  1. Stojković je bio najbolji trener u Japanu, u timu iz grada u kome su mu podigli spomenik, i dali ime ulici koja vodi do stadijona. Koliko ga cene dokazuje trener za fizičko spremanje igrača koji je došao da radi sa Stojkovićem. Uspešan je bio i u Kini. Koa što je bio uspešan sa Srbima pre nego je počelo prvenstvo u Kataru. I Stojković nije mogao da bude nešto drugo nego Srbin kada radi sa Srbima.
    Bogdanović dobro primećuje da Stojković nije bio aktivan tokom igre protiv Katara. A zaboravlja da spomene kapitane Tadića. Čovek vrlo sujetan, što sam zaključio još dok su za reprezentaciju igrali Vidić, Matić i Stojaković. Ako sam mu pogodio prezime igraču koji je nosio br. 2 u Čelziju pa u Spartaku iz Moskve. Tadić je tada igrao u manje kvalitetnom timu a pravio se da je bolji od njih. To je primtivizam.
    Kao što su primitivni Brazilci i Portugalci. Portugalce smo našli na „spavanju“. Dok smo Brazilce razgoropadili i ujedinili našim porukam da imamo nameru da ih pobedimo. Toga se treba stideti, jer su oni bolji od nas. No, oko ih hvalite pre utakmice i stidljivo ih veličate, onda Neimar nebi dozvolio da početnik u timu daje golove Srbiji, to znači da bi tako pomago u igri Srbima.
    Razlika je neuporediva u materijalu: Japanci i Srbi nisu za upoređenje u odnosu prema obavezama i radu. Mi uvek „pobeđujemo“ protivnika pre nego se pojavimo na terenu. Obzirom da je sport borba bez oružja, a mi spominjeno i slavimo samo naše retke pobede u ratu. Dok prećutkujemo genocidna stradanja našeg naroda u svim ratovima. Ne može ni Stojkovič da od naših nogometaša napravi koliko treba za tako kratko vreme.
    No, najveća šteta bi bila da i Stojkovića smenimo! Jer, samo njegova inteligencija, znanje i predanost može da napravi od Srba tim vredan poštovanja u nogometu, kakve timove i pojedince imamo u vrhu svetskog sporta.

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.