Održana prva „Belgrade Night Mile“ trka 1Belgrade Night Mile

Oko 200 trkača okupilo se sinoć na Savskom trgu, odakle je tačno u 22 časa krenula prva „Belgrade Night Mile“ trka, koju je organizovao tim adidas Runners Belgrade. Time je Beograd postao jedan od prvih gradova sveta u kojem je održan ovakav događaj.

Ukupno 56 timova od po troje trkača takmičilo se u muškoj i ženskoj kategoriji, trčavši rutom od Savskog trga, preko ulica Milovana Milovanovića i Gavrila Principa. Miodrag Vukić, Miloš Milosavljević i Marko Vozab istrčali su najbržu trku i sa ukupnim vremenom od samo 13 minuta i 25 sekundi, ostvarili pobedu u muškoj kategoriji. Najbolje ukupno vreme, od 16 minuta i 20 sekundi, u ženskoj kategoriji postigle su tri dame, Nevena Jovanović, Ivana Živković i Dajana Petković.

Trka je bila fantastična, staza mi se jako sviđa. I inače trčim planinske trke, pa mi valovit teren kao ovaj baš odgovara. U našem timu bila je i osamstometrašica Dajana Petković, koja je vrlo brza, tako da smo imale super ekipu i bile trio koji pobeđuje“, istakla je Nevena, kapiten ženskog tima koji je ostvario najbolji rezultat.

Pobednici u obe kategorije osvojili su vredne nagrade, poput patika za trčanje, helanki, dukseva i dodatne sportske opreme, koju je obezbedio adidas.

Bilo je prilično izazovno trčati ulicama Beograda. U proseku smo sva trojica iz ekipe rutu istrčali za 4 minuta i 41 sekundu, tako da je ovo bila brza i teška, ali timska trka, tokom koje su među nama vladale dobra atmosfera i pozitivna energija, što nas je i dovelo do pobede“, rekao je Marko Vozab, iz pobedničke ekipe u muškoj kategoriji i član adidas Runners Belgrade tima.

Kako se navodi u saopštenju, organizacijom trke, Beograd je postao jedan od prvih gradova sveta u kojem je održan ovakav događaj. U urbanom i zanimljivom ambijentu do sada su se oprobali Njujorčani, a „Night mile“ planiran je uskoro u Atini, kao i drugim svetskim metropolama. Organizatori događaja u našoj prestonici ističu da su veoma zadovoljni odzivom učesnika, kao i atmosferom tokom takmičenja.

I muška i ženska konkurencija bile su zaista brze i postigle sjajne rezultate. Do samog kraja, trke su bile neizvesne, a samim tim i vrlo uzbudljive. Odlično druženje, uz mnoštvo mladih ljudi i dobru zabavu, učinilo je da ovo bude jedan nesvakidašnji događaj“, navodi Marko Tomić, kapiten tima adidas Runners Belgrade.

Trka je organizovana uz podršku opštine Savski venac.

Bilo je ovo lepo okupljanje, kojim smo poslali snažnu poruku o važnosti bavljenja sportom. Naši sugrađani znaju da opština Savski venac organizuje niz besplatnih sportskih aktivnosti u okviru kampanje Pronađi snagu i pokreni se, kako bismo ukazali na važnost zdravlja i brige o sebi. Belgrade Night Mile je dodatak ovoj kampanji i zato nam je drago da se prva takva trka, u saradnji sa timom AR Belgrade, organizovala baš na našoj opštini“, istakao je Uroš Tripković, član veća Gradske opštine Savski venac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari