Atletičari Srbije otputovali u Tokio 1Foto: Olimpijski komitet Srbije

Srpski atletski tim otputovao je danas na Olimpijske igre u Tokiju, gde će se po dolasku smestiti u Olimpijsko selo. Atletski tim Srbije čine: Ivana Španović, Marija Vučenović, Dragana Tomaševič, Asmir Kolašinac i Armin Sinanćević.

Dragana Tomašević je juče doputovala u Tokio, a uskoro će joj se pridružiti i kolege iz tima.

Selektor atletske reprezentacija Goran Obradović, istakao je da očekuje da se naši atletičari dostojno reprezentuju, i ako je moguće da postave svoj novi lični rekord.

„Plasman ne zavisi samo od njih, već i od konkurencije, ali se nadamo bar jednoj medalji“, dodao je Obradović na konferenciji za novinare pred poletanje.

Nakon Pekinga, Londona i Rija, Ivana Španović putuje i na Igre u Tokiju. Najveći uspeh je ostvarila u Riju 2016. godine, kada je osvojila bronzanu medalju.

„Bila bih neskromna, kada bih rekla da nemam velike ambicije posle medalje u Riju. Moj tim i ja znamo za šta sam spremna, i koliko sam spremna. Izuzetno se radujem i jedva čekam da počnu Igre“, izjavila je Španović.

Marija Vučenović predstavljaće Srbiju na Igrama u Tokiju, u disciplini bacanje koplja i ne krije uzbuđenje što će po prvi put nastupiti na najvećoj sportskoj smotri.

„Srećna sam što sam deo Olimpijskog tima Srbije. Cilj mi je da uđem u finale, a u finalu je sve moguće. Daću sve od sebe“, rekla je Vučenović.

Prvi put na Olimpijske igre putuje i Armin Sinančević koji ističe da se dobro spremao za svoje takmičenje.

„Idem spreman na Igre. Daću sve od sebe da svoju zemlju predstavim u što boljem svetlu. Boriću se za finale, a tamo je upravo sve moguće“, izjavio je Sinančević.

Bogato Olimpijsko iskustvo poseduje Asmir Kolašinac, koji ističe da će na Igrama u Tokiju dati sve od sebe i da bi bio istorijski uspeh da imamo dva bacača kugle u finalu.

„Na Igrama u Tokiju biće jaka konkurencija, čak 52 takmičara ima rezltate preko 21,10 metara. Biće teško u toj konkurenciji biti u finalu, ali ja sam se dobro spremio“, rekao je Kolašinac.

Od naših atletičara prva će na Igrama nastupiti Dragana Tomašević, 31. jula. Ivana Španović nastup na Igrama počinje 1. avgusta, dok Marija Vučenović, Asmir Kolašinac i Armin Sinančević nastupaju u Tokiju 3. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari