Odbojkašice savladale Južnu Koreju i plasirale se u četvrtfinale OI 1Foto: EPA-EFE/MAST IRHAM

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je pobedu protiv selekcije Južne Koreje rezultatom 3:0 (25:18, 25:17, 25:15) u borbi za drugo mesto u grupi A na Olimpijskim igrama u Tokiju.

U prvom setu Južna Koreja je povela 3:0. Međutim, brzo je stigao odgovor srpskih odbojkašica koje su vezale devet poena za rezultat 9:3. Pokušavale su Korejke da smanje razliku, ali reprezentativke Srbije nisu davale prostor za to, da bi se set završio rezultatom 25:18 u korist Srbije.

Početkom drugog seta delovalo je kao da odbojkašice Južne Koreje mogu da zadaju veće muke odbojkašicama Srbije, i rezultat je bio prilično izjednačen.

Ipak, odličnom igrom Maje Ognjenović, Tijane Bošković i Bjanke Buše, reprezentativke Srbije su uspele da se odvoje i da drugi set osvoje sa još većom razlikom nego prvi, rezultatom 25:17.

Celom dužinom trećeg seta bilo je jasno da će pobedu odneti odbojkašice Srbije.

Prvo su se rezultatski odvojile na 11:6, da bi selektor Zoran Terzić na kraju utakmice izmenio postavu i pružio šansu odbojkašicama koje u ovoj utakmici nisu imale mnogo prostora na terenu. Treći set je dobijen rutinski i završen je veoma brzo konačnim rezultatom 25:15

Najefikasnija u timu Srbije i odbojkašica za čiju igru Korejke nisu mogle da nađu rešenje bila je Tijana Bošković sa 13 poena, dok je dvocifren učinak imala i Milena Rašić sa 12 poena.

Za mesto u polufinalu Srbija će igrati sa trećom ekipom iz grupe B ili ponovo sa Južnom Korejom, koja je završila kao trećeplasirana ekipa u grupi A. O tome će odlučiti žreb koji će se održati danas oko 17 časova, kada se budu odigrale sve utakmice grupne faze i budu poznati svi učesnici četvrtfinala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari