Odbojkašice Srbije će se boriti za bronzu na Olimpijskim igrama 1EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je u polufinalu od selekcije Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 3:0 (25:19, 25:14, 25:23) i boriće se za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Protivnika u borbi za bronzu odbojkašice Srbije će saznati danas nakon drugog polufinala koje se igra u 14 časova između selekcija Brazila i Južne Koreje.

Meč za bronzanu medalju igra se prekosutra, osmog avgusta, u 2 časa ujutru po srpskom vremenu.

Danas na Olimpijskim igrama nastupaju i košarkašice, koje u polufinalu turnira izlaze na megdan „nepobedivoj“ ekipi Sjedinjenih Američkih Država, kao i vaterpolisti koji svoje polufinale protiv Španije igraju u 12:50 časova.

Takođe, tokom dana nastupa i karatistkinja Jovana Preković koja je jutros ostvarila pobede u prve tri borbe u grupnoj fazi takmičenja i plasirala se u polufinale.

Nisu odbojkašice Srbije dobro otvorile utakmicu. Tijana Bošković je postigla prva dva poena na utakmici, ali Amerikanke su nakon toga ostvarile niz od pet vezanih poena za prednost od 5:2, koju su odbojkašice Srbije pokušale da smanje. Međutim, svaku dalju seriju poena Srbije pratio je još veći niz poena reprezentativki SAD.

Pri rezultatu 9:8 delovalo je kao da odbojkašice Srbije mogu da preokrenu rezultat, ali tada su Amerikanke prednost povećale na 13:8 i bilo je jasno da će meč biti izuzetno težak. Uspevale su Amerikanke da stignu svaku loptu i poentiraju, te su ubrzo povećale prednost na 20:12.

Krajem prvog seta reprezentativke Srbije ponovo su pokušale da se vrate u igru. Sprečile su da Amerikanke osvoje nekoliko set poena i stigle su do svog 18. poena što je selektor SAD-a prekinuo tajm-autom. Ubrzo nakon toga Amerikanke su postigle poen za konačan rezultat 25:19 u prvom setu.

Početkom drugog seta Amerikanke su nastavile sa dobrom igrom i ostvarile prednost 3:0, ali odbojkašice Srbije im ovog puta nisu dozvolile da steknu veću prednost i ubrzo je rezultat na semaforu pokazivao 3:3.

Prvu veću prednost odbojkašice SAD-a ostvarile su sredinom seta kada je rezultat glasio 17:12, što je selektor srpske reprezentacije Zoran Terzić prekinuo tajm-autom. Ipak, nije mnogo vremena prošlo a SAD su imale prednost od 22:14 i polako su privodile drugi set kraju. Do kraja seta odbojkašice Srbije nisu ostvarile više nijedan poen, te je drugi set završen rezultatom 25:14.

Treći, i ispostaviće se poslednji, set ove polufinalne utakmice nastavljen je u istom ritmu. Amerikanke su povele sa 7:2, a onda su odbojkašice Srbije počele da napadaju i smanjile su zaostatak na 8:7.

U nastavku seta vodila se teška borba između ove dve ekipe, ali odbojkašice SAD-a uspevale su da ostanu u blagoj prednosti sve do završetka seta kada su ponovo napravile značajniju prednost od 20:15.

Nisu se predavale odbojkašice Srbije do samog kraja meča, smanjile su razliku poenom Tijane Bošković na 21:18, nakon čega su Amerikanke pogodile aut i semafor je pokazivao 21:19.

Ipak, i treći set su Amerikanke okončale rezultatom 25:23, čime je stavljena tačka na prvi polufinalni meč u takmičenju u ženskoj odbojci na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari