Sinančević: Duplo su spremniji od mene 1foto EPA-EFE/YAHYA ARHAB

Srpski olimpijac Armin Sinančević zauzeo je sedmo mesto u finalu u bacanju kugle, i to se, s obzirom da je debitovao na Olimpijskim igrama, i da je veoma mlad kad je u pitanju ta disciplina, može smatrati uspehom.

„Naravno da sam zadovoljan, ali mogu sigurno mnogo bolje. Međutim, danas sam se osećao mnogo iscrpljeno. To je i posledica toga što je plan bio da u putu ne spavamo uopšte da bih ovde spavao noću. Ali, nisam uspeo ovde da sklopim nekoliko sati, a kamoli više što bi bilo normalno“, izjavio je Sinančević posle finala.

On je dodao da je sedmo mesto rezultat na koji treba biti ponosan, posebno jer je ispao iz forme.

„Veliko je sedmo mesto, posle prva tri hica mislio sam da ću doći do 21,50. Verovao sam da sam toliko vredeo. Ali, za više sigurno nisam, jer nemam formu kao što sam imao pre mesec dana, kada sam na treninzima bacao preko 22 metra. Tada sam se nadao da ću se ovde boriti za medalju. Ovo su moje prve Olimpijske igre. Na prvom Svetskom prvenstvu pre tri godine bio sam među 12, na prvom evropskom ove godine među šest, sada sedmi… Mislim da je to za debitanta veliko. Idemo dalje, videćemo se narednih godina. Moram više da treniram. Kratko sam u atletici“, ocenio je Sinančević.

Čak trojica bacača su u finalnoj seriji prebacili 22 metra, dok je Rajan Krauzer prebacio i 23.

“ Nadao sam se da ću se priključiti prvoj trojci. Ne da bacim kao oni, ali sigurno preko 22 metra. Ali danas sam se osećao iscrpljeno. Nisam spavao. Oni su duplo spremniji od mene. Mnogo više godina u atletici. Ali, tu sam, među najboljima“, zaključio je Sinančević.

Kolašinac: Puklo u glavi

Asmir Kolašinac je u kvalifikacijama prestupio u prvom i trećem pokušaju, a u drugom bacio samo 19,68 metara.

“ Znam da sam došao maksimalno spreman, međutim puklo je tamo gde sam mislio da sam jak, u glavi. Sve je bilo savršeno do onog momenta kada su me prozvali za prvu seriju. I tada se, valjda od prevelike želje, možda čak i treme, sve raspalo. Tehničke greške i nema velike daljine“, napisao je Kolašinac na svom Instagram profilu.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.