Veslači Vasić i Mačković u polufinalu 1Foto: Veslački savez Srbije

Miloš Vasić i Martin Mačković izborili su mesto u polufinalu u disciplini dvojac bez kormilara na regatnoj stazi u Tokiju.

Srpski tandem je osvojio treće mesto u prvoj kvalifikacionoj grupi. Do cilja su stigli za 6:43,18 minuta. Malo su sporije krenuli, ali su već na sredini staze duge 2000 metara prestigli Južnoafrikance i Špance koji su bili konkurenti za treće mesto i direktan prolaz među 12 najboljih posada.

Uspeh srpskog tima dobija na značaju ako se zna da je Vasić bio pozitivan na koronavirus odmah po sletanju u Japan i da su zbog toga obojica 14 dana proveli u karantinu.

Prvo mesto su osvojili Rumuni sa vremenom 6:33,86, dok je na drugoj poziciji završila ekipa Holandije sa 6:36,42. Najbolje vreme u sve tri grupe imali su Hrvati, braća Martin i Valent Sinković sa 6:32,41.

Polufinalna trka je na programu u utorak 27. jula.

Miloš Vasić: Sa više samopouzdanja dočekujemo polufinale

Veslač Miloš Vasić rekao je danas da je srpski dvojac bez kormilara dobro počeo takmičenje na Olimpijskim igrama u Tokiju i da sa više samopouzdanja dočekuje polufinale.

„Mislim da smo na dobar način otvorili takmičenje. Imao sam strah kako će se sve što smo proživeli odraziti na trku, ipak nismo trenirali skoro dve nedelje“, rekao je Vasić, prenosi Olimpijski komitet Srbije.

„Bitno je da smo direktno u polufinalu, na dobrom smo putu i sa više samopouzdanja dočekujemo polufinale. Ne razmišljamo o rivalima, fokusirani smo na sebe i na naše veslanje“, dodao je on.

Srpski dvojac bez kormilara, u sastavu Miloš Vasić i Martin Mačković, plasirao se danas u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju.

Vasić i Mačković su u prvoj kvalifikacionoj grupi zauzeli treće mesto s rezultatom 6:43,18 minuta, što je bilo dovoljno za direktan plasman u polufinale.

Oni su sjajno odveslali trku, s obzirom da prve dve nedelje jula nisu mogli ni da izlaze na vodu, ni da treniraju zajedno nakon što je Vasić bio pozitivan na korona virus po dolasku u Tokio.

Vasić i Mačković su sporije ušli u trku, bili su peti posle 500 metara, ali su na polovini staze pretekli posade iz Španije i Južne Afrike i do kraja zadržali treću poziciju koja ih je odvela direktno u polufinale.

Martin Mačković je naveo da je karantin ostavio traga na formu, ali da postoji način da se i to prevaziđe.

„Trebalo nam je malo vremena da se uveslamo u prethodnim danima. Zadovoljni smo trkom, imamo šanse za plasman u finale. Start nam je danas možda bio malo lošiji, ali ispravićemo sve do sledeće trke“, rekao je Mačković.

Polufinalne trke na programu su u utorak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari