Ol-star ipak ostaje u Atlanti 1Foto: EPA-EFE/NUCCIO DINUZZO

Takmičarska 2020/21 u NBA protiče u brojnim restrikcijama koje je sama liga propisala kako bi u što većoj meri obuzdala širenje korona virusa među igračima i stručnim osobljem.

Iako neki asovi nisu saglasni sa odžavanjem tradicionalnog Ol-star vikenda koji je predviđen za 7. mart u Atlanti, Adam Silver, komesar takmičenja, još uvek je pri tom stavu, iako je svestan da je rizik od zaražavanja izuzetno veliki.

Ideja je da se čitav spektakl organizuje samo u jednom danu; pre same utakmice održala bi se takmičenja u zakucavanju i brzom šutiranju trojki, tako da ne bi bilo duela između rukija i sofmora koji je uglavnom na programu dan ranije.

Počevši od 1951. Ol-star vikend nije organizovan samo u dva navrata tokom trajanja lok-auta.

Još uvek nije precizirano kada bi igrači morali da dođu u Atlantu i kako će se obaviti procedura testiranja na korona virus, ali ni da li će biti dozvoljeno prisustvo navijača.

Vedete Lige poput Dierona Foksa iz Sakramenta ili Janisa Adetokunba, asa Milvokija, već su se negativno izrazili o tome da se Ol-star održi u ovakvim uslovima; sličnog je stava i Lebron Džejms, a njegove reči, kao najboljeg košarkaša današnjice, sigurno imaju najveću težinu.

– Apsolutno nemam ni energije ni bilo kakvog uzbuđenja oko ovogodišnjeg Ol-stara. Uopšte ne razumem ni zašto ga imamo, ali očigledno je takav dogovor. Ovo je kao šamar. I dalje se suočavamo sa pandemijom, sa mnogim stvarima koje se dešavaju i onda ćemo da dovedemo celu ligu u grad koji je otvoren.  Biću tu fizički ukoliko budem izabran da igram. Fizički, ali ne i mentalno – oštar je u kritici as Los Anđeles Lejkersa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari