Olimpijski komitet Srbije: Đoković ima našu snažnu podršku 1logo

Olimpijski komitet Srbije (OKS) saopštio je danas da najbolji sportista sveta Novak Đoković ima njihovu snažnu podršku, posebno u ovom trenutku kada, kako navode, doživljava „najveću ljudsku i sportsku nepravdu“.

Svojim odnosom prema Srbiji, nacionalnom timu i svakom takmičenju na kojem je nastupao pod zastavom naše zemlje Đoković je uvek negovao najviši stepen patriotizma i pokazivao izuzetno poštovanje prema protivnicima, bez obzira iz koje zemlje dolazili, poručili su iz OKS.

Podsetili su da se radi i o „osvedočenom humanitarcu i filantropu“ koji je „uvek delovao u skladu sa najčistijim ljudskim vrednostima i olimpijskim principima“.

„Najoštrije osuđujemo postupke vezane za nastup Đokovića na turniru u Australiji i smatramo da on nije zaslužio ovakav tretman i odnos“, poručuju iz OKS i naglašavaju da su „posebno razočarani načinom na koji lokalni mediji u Melburnu i jednom delu sveta predstavljaju najboljeg tenisera sveta“.

„Verujem da je obaveza cele svetske sportske zajednice da neguje i čuva sportiste kao što je Novak, ne samo zbog njegovih sportskih rezultata, već i zbog širine i spremnosti da iskaže jasne stavove po mnogim pitanjima koji se tiču i važnih društvenih tema“, rekao je predsednik OKS Božidar Maljković.

Zaključio je da su retki sportisti takvih kapaciteta i da zato „imamo obavezu da ih čuvamo, a ne da ih trošimo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari