"Opet, nažalost": Šta su teniseri odgovorili na pitanje ko će u 2023. osvojiti najviše grend slemova? (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Najbolji srpski teniser Novak Đoković ima šansu da osvoji svoj drugi gren slem trofej ove godine.

On će u finalu u nedelju, ne pre 14.30 igrati protiv Kaspera Ruda za rekordnu 23. gren slem titulu, kojom bi se osamio na vrhu, jer trenutno i Rafael Nadal ima 22.

Iako je u maju napunio 36 godina, Đoković retko pokazuje znake starenja na najvećim turnirima i tako je bilo i u Australiji gde je već osvojio jedan trofej.

Zbog toga su iz ATP podelili zanimljiv snimak i procene tenisera šta misle koji će igrač osvojiti najviše grend slem titula ove godine, piše Nova.

I Tanasi Kokinakis je imao odgovor koji je izgovorio uz osmeh, ali zbog kog će mu možda zameriti navijači u Srbiji.

„Najviše gren slem titula ove sezone će osvojiti Novak, opet nažalost“, rekao je Kokinakis.

Đoković je protiv njega igrao dvaput i oba puta je dobio, prvo na Rolan Garosu 2015, onda i na Vimbldonu 2022. godine.

Prvi put je Đoković stigao do finala i izgubio od Stena Vavrinke, drugi put kad se sastajao sa Kokinakisom, otišao je do kraja i podigao trofej u Londonu.

I drugi igrači su davali svoje prognoze, pa je Andrej Rubljov, uprkos povredi Rafaela Nadala rekao da će on ili Đoković osvojiti najviše.

Dijego Švarcman misli da bi Novak ili Karlos Alkaraz mogli da uzmu najviše. Upravo je Alkaraz poražen od Novaka u polufinalu Rolan Garosa, ali je od trećeg seta u tom meču bio povređen.

Frensis Tijafo je imao zanimljiv odgovor i rekao je „ili ja, ili Novak“, dok je Denis Šapovalov jasnije stao na stranu srpskog igrača. U kratkom snimku koji je pripremio ATP možete videti i šta su rekli ostali kojima je postavljeno isto pitanje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ATP Tour (@atptour)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari