Orlići lete visoko 1Foto: STARSPORT

Mlade fudbalske reprezentacije Srbije, koje čine igrači do 21 odnosno 19 godina, igraju danas utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Dok Živković i saigrači očekuju Ruse na stadionu „Karađorđe“ u Novom Sadu (18:00), njihove mlađe kolege igraju protiv Irske u gostima (14:00).

Selekcija do 21 godine savladala je u prethodnom meču Makedoniju (2:0) zahvaljujući Andriji Živkovići i Lukiću, koji su pitanje pobednika rešili već u prvom poluvremenu. Upravo ovaj trijumf „Orlićima“ daje vetar u leđa pred duel sa težim protivnikom Rusijom, koja je trenutno prva na tabeli sa sedam bodova.

– U dobrom raspoloženju čekamo Ruse. Naravno da Srbija uvek ima najviše ciljeve, tako da očekujemo plasman na Evropsko prvenstvo, iako je grupa teška sa mnogo dobrih rivala. Videlo se to i u Skoplju, uopšte nije bila laka utakmica, jer Makedonija ima odličnu reprezentaciju – rekao je Lukić.

Srbija je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo za mlade, koje se igra u Italiji i San Marinu 2019. godine, u grupi sa Jermenijom, Rusijom, Austrijom, Makedonijom i Gibraltarom. „Orlići“ imaju dve pobede za sada i zauzimaju treće mesto, iza Jermenije koja je odigrala dve utakmice više odnosno Rusije koje ima jedan meč više.

Istovremeno, fudbaleri do 19 godina plasirali su se već u naredno kolo kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Finskoj, koje se održava 2018, ubedljivom pobedom protiv Azerbejdžana (4:1), tako da današnji meč sa Ircima nema rezultatski značaj. Izabranici selektora Miloša Velebita posle dva odigrana kola zauzimaju čelnu poziciju u grupi, a povoljan rezultat u današnjem meč zadržao bi ih na prvom mestu što im donosi lakše protivnike u žrebu za drugi krug kvalifikacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari