Oslabljena Zvezda gostuje pojačanoj Igokei u ABA ligi 1Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

Sa perfektnim skorom od 14-0 Crvena zvezda je otputovala u Laktaše sa dosta problema pošto su zbog povreda odsutni ili pod znakom pitanja za ovaj meč Branko Lazić, Maik Cirbes i Bili Beron.

S druge strane, Igokea je posle dolazaka Vilijamsa i Anđušića, a odlaska Zubčića, potpisala još dva pojačanja. Uz Marka Lukovića, stigao je i Amerikanac Grant Džeret (25) koji igra na pozicijama četiri i pet. Rođen je u Kaliforniji, a 2013. godine draftovan je od Portlanda. Kasnije je nastupao i za Jutu Džez, zatim igrao u kineskoj, a u Laktaše došao iz japanske lige. Igokea očigledno ne želi da opstanak u Aba ligi dovede u pitanje, a prva prilika za brejk je već meč protiv do sada neporažene Zvezde.

Ovo će biti 16. duel dve ekipe u regionalnom takmičenju, crveno-beli su do sada slavili 10 puta, u prvoj utakmici u Beogradu Zvezda je bila ubedljiva – 96:75.

Trener crveno-belih Milan Tomić potencirao je da je ovo treće uzastopno gostovanje njegovog tima, posle Novog Mesta i Malage, te da Lazić i Cirbes sigurno neće igrati, a Beron i dalje oseća posledice udarca u koleno.

„Imamo problema, ali i obavezu da odigramo dobro, skoncentrisano, bez praznog hoda. Igokea je promenila trenera, doveli su i nove igrače, menjaju u hodu, i sigurno će reagovati nakon poraza u Podgorici. Moramo čvrsto i dobro da odigramo u odbrani“, smatra Tomić.

Ognjen Dobrić je naglasio da je Igokea u odnosu na prvi meč koji je igran u Beogradu promenila mnogo toga.

„Oni su dobar tim, sada i sa novim trenerom, otišao je Zubčić, ali stigli su u međuvremenu dobri igrači, Lafajet, Vilijams, Luković, Džeret. U prošlosti smo igrali dobre utakmice u Laktašima, i zato se nadam da će publika imati šta da vidi i u subotu. Poznato je da Crvena zvezda ima puno navijača u Republici Srpskoj i nadam se da će veliki broj njih doći da nas podrži, jer nas čeka dobar protivnik“.

Košarkaši Partizana posle odlične partije sa Albom dočekuju Krku, dužnika koji ih je u prvoj utakmici u Novom Mestu savladao 80:76. Trener crno-belih, Andrea Trinkijeri rekao je da je veoma važno da ekipa pokaže da je u stanju da igra na vrhunskom nivou dva puta nedeljno.

„Ovaj ritam utakmica tako nešto od nas zahteva i mi moramo da se tome prilagodimo. Krka je u situaciji da joj je svaka utakmica ključna, ali ni nama nije ništa manje važna, stoga očekujem dobar duel“, rekao je Trinkijeri.

Plejmejker Partizana Aleks Renfro, koji je briljirao protiv Albe, potencirao je značaj utakmice.

„Meč je veoma važan za nas jer imamo priliku da popravimo svoj položaj na tabeli i da učvrstimo svoju poziciju u trci za plej of. Takođe, ovo je dobra prilika da na temeljima pobeda iz prethodna dva susreta gradimo nove uspehe. Znamo da će podrška u dvorani biti sjajna i spremni smo da se borimo za pobedu“, istakao je Renfro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari