Otpali Stojiljković i Ze Markos 1Foto: STARSPORT

Umesto u Sloveniju, fudbaleri Crvene zvezde uputili su se danas na Kipar gde će do 23. januara obaviti prvi deo priprema za prolećni deo sezone.

Snažni smetovi i hladno vreme u Sloveniji, što nije neuobičajena pojava za ovo doba godine, naterali su upravu crveno-belih da u poslednji čas promene destinaciju, pa će tako umesto banje Terme Čatež prva baza priprema biti primorski grad Pafos.

Sa prvobitnog spiska od 34 fudbalera otpali su defanzivac Ze Markos i napadač Nikola Stojiljković. Očekuje se da će Stojiljković uskoro završiti dogovor sa matičnim klubom Bragom da se raskine pozajmica sa Crvenom zvezdom i da ode na pozajmicu u Tenerife. Brazilac je tokom jeseni bio na pozajmici u Radu pa se u slučaju da ne dođe do transfera u neki klub ponovo može dogoditi da potpiše za neku superligašku ili prvoligašku ekipu. Sa spiska su još ranije otpali Miloš Degenek, koji je prodat Al Hilalu iz Saudijske Arabije, kao i Rašid Sumaila sa kojim je raskinuta pozajmica iz kuvajtske Kvadsije.

Trener Vladan Milojević najavio je da će u prvom delu priprema rad biti fokusiran na fizičkoj pripremi igrača, a da će tek po odlasku u Antaliju (Turska) intenzivirati rad na taktici. Upravo će drugi deo priprema verovatno biti presudan za dalju karijeru pojedinih igrača u Zvezdi pošto će se spisak od 32 imena do početka sezone sigurno svesti na oko 25. Tako će na primer Dejan Meleg, od koga se očekivalo mnogo više kada je letos došao, morati da pokaže da li poseduje kvalitet sa kojim može ozbiljnije da konkuriše za prvi tim šampiona Srbije. Isto tako će i DŽonatan Kafu morati da pokaže da velike pare koje su uložene u njegovu pozajmicu iz Bordoa nisu bačene, odnosno da proba da „natera“ čelnike Zvezde da ima smisla na kraju sezone otkupiti njegov ugovor.

Šef struke crveno-belih imaće na ovim pripremama tri nova igrača (Milunović, Vulić, Jirka), dok je klub ostao bez Krstičića (AEK), Degeneka (Al Hilal) i Milića (BATE Borisov).

Zakazano pet provera

Crvena zvezda će u drugom delu zimskih priprema u Antaliji odigrati pet prijateljskih mečeva, ali nije isključeno da se zakaže još neka utakmica ukoliko se pojavi odgovarajući protivnik. Zvezda je za sada u Turskoj zakazala mečeve sa: Vaker Northauzenom (28. januar), Austrijom Beč (30. januar), Ludogorecom (2. februar), Rabotničkim Skoplje (5. februar) i Mariborom (8. februar).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari