Panatinaikos se žali Evroligi zbog izgubljenog meča sa Partizanom 1foto: Starsport

Srpski klub u Atini slavio treću pobedu u elitnom takmičenju, ove sezone, a grčki rival krivi sudije za takav epilog.

Košarkaši Partizana savladali su Panatinaikos na njegovom terenu – 89:91, u šestom kolu Evrolige, ali uprava zelenih smatra da je tim Dejana Rdaonjića oštećen u finišu meča.

Prema navodima grčkog portala „SDNA“, PAO bi trebalo da je već podneo žalbu Evroligi protiv arbitara u svom petom porazu u tekućem izdanju elitnog takmičenja.

„Oni koji su gledali utakmicu su mogli sami da zaključe. Navijači su bili besni, videli ste to, ali moramo da budemo pažljivi u biranju reči“, rekao je Dimitris Kontos.

Čovek zadužen za odnose sa javnišću u Panatinaikosu dopunio je svoju izjavu, koja odražava ljutnju kluba. Pre svega zbog tehničke greške svirane crnogorskom stručnjaku, u 37. minutu, nakon što je Radonjić protestvovao, smatrajući da je Egzum faulirao njegovog igrača Bejkona.

„Panatinaikos će uraditi sve što je ljudski moguće, a u domenu legalnog, da bi se izborio sa situacijom koja nas prati već neko vreme. Ostaćemo ujedinjeni u ovoj teškoj situaciji“, poručio je Kontos ispred PAO, čiji su navijači, besni zbog pomenute situacije i ključnog rezultatskog odlepljivanja gostiju isprovocirali prekid utakmice, zasipanjem terena raznim predmetima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari