Velika pobeda Partizana u OAKA areni, pobedili Panatinaikos sa 91:89 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Partizana pobedili su Panatinaikos u gostima 91:89 i sada imaju skor 3-3 u Evroligi. To je treći uzastopni trijumf crno-belih.

S druge strane, tim Dejana Radonjića ima samo jednu pobedu u šest kola, nad Crvenom zvezdom u Beogradu.

Fantastično je počeo meč Obradovićev tim na krilima Kevina Pantera, koji je do poluvremena ubacio 20 poena. U jednom trenutku su crno-beli imali i +18, odličan protok lopte u napadu, uz ukradene lopte i poene iz kontri, prenosi Sport klub.

Jedino se Partizan mučio sa defanzivnim skokom, ali bilo je 13 razlike na poluvremenu. Sa znatno više energije je PAO počeo drugo poluvreme i – predvođeni Voltersom – Zeleni su prišli na samo poen zaostatka (58:57) u trećoj četvrtini.

Međutim, tada Anđušić pogađa trojku, a najviše zahvaljujući Lesoru i njemu, Partizan je odbio taj nalet Zelenih.

Bio je Panatinaikos uporan, ali je Partizan uglavnom imao odgovor. Posle „spore“ treće četvrtine, probudio se i Panter, i Egzum je našao rešenja u igri jedan na jedan, pa je bilo plus deset na nešto manje od četiri minuta do kraja.

Nervozni navijači Panatinaikosa tada su izazvali kraći prekid, a lekar Partizana pogođen je flašom vode u leđa – srećom, sa njime je sve u redu.

Po povratku na teren je PAO opet pokušao da se vrati, Bejkon je ubacio sva tri penala za -2 na sedam sekundi do kraja, ali Anđušić je sa dva penala stavio utakmicu van domašaja Panatinaikosa.

Blistao je Kevin Panter sa 29 poena (4-9 za dva, 6-8 za tri) i 4 asistencije, Matijas Lesor imao je 15 poena (5-7 iz igre) i 11 skokova, Zek Ledej upisao je 13 poena (5-14 iz igre) i 10 skokova, a dvocifreni su bili i Danilo Anđušić sa 10 poena (2-4 iz igre), Jam Madar takođe sa 10 i Dante Egzum sa 12 poena (5-7 iz igre).

Kod Panatinaikosa je najbolji bio Nejt Volters sa 17 poena (7-10 iz igre), 3 skoka i 4 asistencije, a Dvejn Bejkon je takođe imao 17 poena, mada uz mnogo veću potrošnju lopti – samo 4-15 iz igre. Derik Vilijams imao je 14 poena i 7 skokova, Ponitka je dao 12, a Papajanis 10 poena.

U sledećem kolu, Partizan gostuje Olimpijakosu narednog četvrtka, dok PAO dan kasnije dočekuje Baskoniju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari