Para vrti gde burgija neće: Italijani tvrde da Sergej Milinković Savić sa samo 28 godina odlazi iz Lacija u Saudijsku Arabiju 1Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Italijanski list „Republika“ tvrdi da je Sergej Milinković Savić izabrao destinaciju posle Lacija i da će to biti Saudijska Arabija.

Predsednik Lacija Klaudio Lotito je prema tvrdnji italijanskog lista dao zeleno svetlo za transfer, a agent Mateja Kežman ubedio je srpskog reprezentativca da bez obzira na to što ima samo 28 godina treba da pređe u Al Hilal.

Iako transfer još uvek nije ozvaničen, Italijani tvrde da je to samo formalnost, a da razlog leži u godišnjem iznosu od čak 20 miliona evra koji je obećan Milinkoviću Saviću.

Zanimljivo je da bi Lacio od transfera trebalo dobije samo 40 miliona evra, plus dodatnih 20 miliona ukoliko Sergej ostane duže od pvobitno planirane tri godine u Al Hilalu.

Podsetimo, prethodno je predsednik Lacija (pre)cenio Sergeja na 100 miliona, a nešto kasnije je tvrdio da bi dozvolio da ode za najmanje 80 miliona evra.

Nije tajna da su arapski klubovi platežno sposobniji od evropskih i da poslednjih godina sve veće zvezde dovode u svoj fudbal.

Za arapske klubove nedavno su potpisali: Karim Benzema i Engolo Kante (Al Itihad), Ruben Neveš i Kalidu Kulibali (Al Hilal), Roberto Firmino i Eduar Mendi (Al Ahli), Marcelo Brozović (Al Nasr) .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari