Parker u novom dresu 1Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Šarlot Hornetsi su u utorak i zvanično potpisali dvogodišnji ugovor sa Tonijem Parkerom kao slobodnim agentom.

Prethodno su uspeli da isplate obaveze prema Dvajtu Hauardu, koji je u međuvremenu potpisao treći vezani jednogodišnji ugovor, ovoga puta sa Vašington Vizardsima. Parker se tako i oficijelno rastao sa Sparsima čiji je dres nosio prethodnih 17 godina. Francuski plej je sa San Antonijom osvojio četiri prstena kao NBA šampion, a u toku dvogodišnje saradnje sa Hornetsima trebalo bi da zaradi 10 miliona dolara.

Mič Kupčak, generalni menadžer Šarlota, čiji je vlasnik čuveni Majkl Džordan, bio je oduševljen potezom kojim bi Kemba Voker napokon trebalo da dobe najbolju moguću podršku u organizaciji igre: “ Oduševljeni smo što smo dobili igrača kakav je Parker. Verujemo da će njegovo iskustvo pomoć našoj ekipi“, poručio je Kupčak.

Parkera je San Antonio 2001. izabrao na draftu kao 28. pika prve runde. Sa Sparsima je četiri puta osvojio šampionski prsten (2003, 2005, 2007. i 2014. godine) a 2007. bio je MVP finala. Parker je prošle sezone na 55 utakmica prosečno provodio na terenu u proseku 19,5 minuta i beležio 7,7 poena i 3,5 asistencije po meču. Pored San Antonija nastupao je i za Asvel i Pariz Basket. Sa reprezentacijom Francuske bio je prvak Evrope 2013, vicešampion 2011, a ima i dve bronze (2005, 2015).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari