Partizan ćutanjem kupuje vreme 1Foto: www.partizan.rs

Osim doskorašnjeg potpredsednika Vladimira Vuletića, čija je ostavka došla baš ili najviše kao posledica povezivanja kluba i kriminalne grupe pod komandom Veljka Belivuka, kome je tzv. vođenje navijanja sa Partizanovog Juga samo usputni posao, niko iz uprave crno-belih nije reagovao na pronalaženje bunkera Velje Nevolje na stadionu u Humskoj.

Čak ni na medijske navode da se ovaj, policijskim organima i visokim državnicima od ranije dobro poznat (pojedincima i vrlo blizak) kriminalac, nalazio na platnom spisku crno-belih i koristio jedno od službenih vozila.

Da li pod neizgovorenim alibijem da nije pametno ni dozvoljeno pričati o slučaju koji je predmet opsežne istrage; zbog moguće sugestije „sa vrha“ da im je mudrije držati jezik za zubima nego na bilo kakav način dovoditi u pitanje postupke onih što su ih ugurali u fotelje na crno-beloj strani Topčiderskog brda; stare istine da naš čovek sve zaboravi, naročito u zemlji gde se afere nižu kao na fabričkoj traci.. Ili zbog svega navedenog, tek čelnici srpskog vicešampiona (još) ćute o (videćemo na kraju priče kakvom i kolikom) obračunu države sa delom srpskog podzemlja iz redova „grobara“, odnosno indirektnom i nikada većem srozavanju ugleda jednog od dva najveća srpska kluba.

Vlastima blizak predsednik FK Partizan i prvi čovek Jugoslovenskog sportskog društva Partizan, Milorad Vučelić, nije odobrio čak ni mlaki i frazerski demanti sa stranica klupskog sajta. A izvori bliski upravi kažu da se silno naljutio na svog bivšeg saradnika Vuletića što je dao izjavu mediju bez prefiksa režimski u delovanju, pa još u istoj novinara uputio na Vučelića, verujući da bi ovaj kao predsednik JSD Partizan morao da zna ko i kako dobija, tj za šta sve koristi prostor na bivšem „JNA“ stadionu. Što je ubrzalo odluku redovnog profesora beogradskog Pravnog fakulteta da napusti rukovodstvo kluba“, s čijim se nekim članovima (jasno je i iz Vuletićevog saopštenja) od ranije nije slagao.

Partizan ćutanjem kupuje vreme 2

Takvo pasivno držanje Vučelića i ekipe izaziva gnev i stid među jedinim pravim navijačima – onim malobrojnim entuzijastima što troše svoje vreme, živce i novac na praćenje crno-belih, a sa tribina ih nisu oterali šampionski post i međusobni obračuni krimosa svih profila na tribinama.

Već pola decenije ubeđenih da ova uprava radi na štetu kluba i (li) u korist večitog rivala Crvene zvezde, a sada još uverenijih da šuruje sa ljudima „teških“ biografija ili se, iz interesa i straha, pravi slepa, gluva i nema na postojanje paravojske kojoj jedino vlast može stati na „rep“.

Dodatno ozlojeđenih što država (za sada) ne čačka ista osinja gnezda u komšiluku, Vojvodini, Radu… ili gde god se oni drugi „navijači“ previše pitaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari