Senzacija u Kelnu, Partizan trijumfovao u duelu sa Bundesligašem 1Foto:EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Fudbaleri Partizana napravili su veliko iznenađenje i u utakmici trećeg kola Lige konferencija pobedili u gostima Keln rezultatom 1:0 (1:0).

Pogodak kojim su stigli do trijumfa postigao je Marković u 9. minutu, a sa ova tri boda crno-beli su preuzeli prvo mesto na tabeli grupe H sa šest bodova i znatno popravili šanse da se plasiraju u nokaut fazu ovog takmičenja na proleće.

Trener Partizana Gordan Petrić odlučio je da meč počne sa dvojicom igrača u špicu napada i, uz standardnog Rikarda, u startnoj postavi našao se i Pavlović.

Iako se ova hrabra ideja isplatila zbog činjenice da su crno-beli trijumfovali, ono što se dešavalo na terenu, naročito u prvih 45 minuta, govorilo je da je Petrić napravio hazarderski potez zbog kojeg je njegov tim mogao da doživi težak poraz.

Srećom, crno-beli su ostvarili senzacionalnu pobedu, a, ispostavilo se, ogromne zasluge za to idu i njihovom treneru.

Iako bez sedmorice standardnih prvotimaca, Keln je od prvog minuta zaigrao presing i gosti su jedva uspevali da prebace loptu na polovinu protivnika.

Kako se to u fudbalu neretko dešava, slabiji rival, a u ovom slučaju Partizan, prvi je postigao gol – posle faula nad Rikardom, Natho je izveo slobodan udarac, Marković je najviše skočio u kaznenom prostoru i udarcem glavom sa desetak metara pogodio mrežu.

Od tog trenutka krenula je golgota u kojoj se nalazila odbrana crno-belih. Gotovo svaki napad domaćina završavao se u kaznenom prostoru Partizana, često šutevima ka golu Popovića, koji je sjajno branio, ali je imao i puno sreće.

Fudbaleri Kelna osetili su da je slabiji deo odbrane rivala desna strana, na kojoj se u ovoj utakmici nalazio Filipović, i desetak puta su preko te strane stizali do prilika.

Koliko god su igrali loše u odbrani u napadu su crno-beli, najviše zahvaljujući sjajnoj igri Natha i Dijabatea, stvorili nekoliko sjajnih prilika.

U 41. minutu, posle solo prodora i dodavanja Dijabatea, Urošević je šutirao sa sedam metara, ali su golman Švebe i stativa sprečili kapitena da duplira vođstvo.

Uprkos tome što je bilo očigledno gde je najveći problem u njegovom timu trener Partizana u poluvremenu nije napravio izmene.

S obzirom da nije mogao da se osloni na kvalitet, očigledno se uzadao u sreću i ona je i na početku drugog poluvremena bila svim silama uz tim iz Beograda.

Ipak, umesto da je potroše defanzivci gostiju, nju su trošili napadači, koji su u prvih dvadesetak minuta nastavka imali tri sjajne šanse.

Rikardo, Pavlović i Menig mogli su da svom timu donesu možda i nedostižnu prednost, međutim, nisu postigli gol posle posle sjajnih dodavanja Natha.

Polovinom drugog poluvremena trener domaćih Baumgart počeo je da na teren uvodi standardne prvotimce, ali je Partizan igrao sve bolje.

I dalje je odbrana crno-belih imala probleme, međutim, takve situacije dešavale sve ređe, dok je srednji red, zahvaljujući Nathu, uspevao da zadrži loptu u svom posedu.

Kako se meč približavao kraju gosti su nevešto trošili vreme ostajući na travi posle duela, što je glavni sudija meča kaznio sa sedam minuta nadoknade, ali je baš u trenutku kada je arbitar pokazao kolika će biti nadoknada Partizan imao i najveću priliku da osigura pobedu – posle asistencije Rikarda Andrade se našao sam ispred Švebea, ali je šutirao u golmana domaćih.

U poslednjim trenucima meča domaći su imali dve dobre prilike, ali sreća je ispratila hrabre i u tim trenucima i donela trijumf crno-belima.

Sledeći meč  u Ligi konferencija Partizan igra za sedam dana, kada na stadionu Partizana gostuje Keln.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari