Partizan ima dva kandidata za februarsku evroligašku MVP krunu 1foto: Marko Djokovic/Starsport.rs ©

Košarkaši crno-belih u konkurenciji za zvanje najkorisnijeg igrača elitnog takmičenja.

Odlične role Kevina Pantera i Dantea Egzuma, u Partizanovoj seriji pobeda u Evroligi, nisu promakle ni zaduženima za izbor MVP-a, pa su svrstani na spisak pretendenata za laskavu februarsku nagradu.

Imajući u vidu njihove učinke, posmatrane kroz prizmu statistike, ali i način na koji su svojim poenima, skokovima, oduzetim loptama, asistencijama… uticali na igru bivšeg prvaka Evrope ovog meseca.

Kevin Panter je kapitenski prosečno beležio 18,3 poena po evroligaškom nastupu i imao 55 odsto šuta za tri poena, nije uopšte promašivao slobodna bacanja, a za dva je šutirao s čak 61 odsto uspešnosti.

Eksum je ubacivao 11,7 poena po meču, šut za dva mu je bio 75 odsto, a za MVP priznanje ga je preporučila i činjenica da je često izvlačio ekipu iz kriznih situacija ili pojačavao razliku u važnim trenucima.

Klupske kolege su sve ovo ostvarile u dobijenim duelima sa Asvelom, Žalgirisom i Bajernom, posle kojih su porasle šanse Partizana da završi u Top osam i nastavi najkvalitetnije klupsko takmičenje u Evropi.

Panterova i Eksumova konkurencija su: Saša Vezenkov (Olimpijakos), Rokas Jokubaitis (Barselona), Mario Hezonja (Real) i Bili Beron (Armani) a odluka će biit doneta posle ovonedeljnog kola Evrolige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari