Partizan "izbušio" Andoru 1Kevin Panter i Ribas foto Peđa Milosavljević /Starsport

Imali su crno-beli više razloga zbog kojih su silno želeli da pobede Andoru i jednomesečnu pauzu u Evrokupu sačekaju daleko optimističnije nego što je to izgledalo posle vezanih poraza od Turk Telekoma i Huventuda. Pred raspoloženim navijačima u hali „Aleksandar Nikolić“ košarkaši Partizana revanširali su se Andori za prvi ovosezonski poraz, a načinom na koji su odigrali poručili su najvećim takmacima da će se i u preostalih pet kola boriti za lidersko mesto u grupi pred eliminacionu fazu (95:70).

Crno-beli su nastupili oslabljeni neigranjem Smailagića, pa i Glasa, ali su i gosti doputovali bez nekolicine standardnih igrača (Amin Nua, David Jelinek, Konor Morgan, Babatunde Olumujiva). Andora je naročito bila oslabljena u centarskoj liniji, što su crno-beli maksimalno eksploatisali od starta utakmice.

Primarna ideja da Ledej (20p) sa niskog posta ostvari prednost, odnosno da kreacijom napravi višak u spoljnoj liniji bila je delotvorna.

Zajedno sa Koprivicom u paru (8sk), konstantno su bili prisutni na ofanzivnom skoku, što je bio segment igre u kojem je Partizan ostvario izuzetnu dominaciju (čak 13 ofanzivnih skokova).

Gosti su do realizacije mahom dolazili uzdajući se u kvalitetnu igru Miler-Mekintajera (7as), nekadašnjeg igrača Partizana. Upravo su on i Hena (17p) pravili najveće probleme Partizanovoj odbrani, lako probijajući spoljnu liniju domaćina.

Crno-beli su, uglavnom, uspešno neutralisali protivničku igru u tranziciji i realizaciju u ranom napadu, a bez produktivnosti u tom delu igre Andora jednostavno nije dovoljno kompetitivna ove sezone.

Ulaskom Lesora (18p, 12sk), težište igre se u potpunosti premestilo pod protivnički koš. Fizički i atletski superiorniji od čuvara, Francuz je lako rešavao situacije na niskom postu, predstavljajući konstantnu opasnost.

Zameriće trener Obradović svojim pulenima zbog određenih propusta u odbrani na centralnom piku iz kojeg je centar Arteaga (16p) u par situacija dolazio do lakih realizacija na obruču. Okolnosti su dozvolile proslavljenom stručnjaku da debi Vukčevića u crno-belom dresu bude još pred kraj prve deonice.

Na osnovu kraće sekvence, moglo se konstatovati da će biti korišćen na četvorci i da će mu znanje Lesora puno značiti, pogotovo u defanzivnim zadacima.

Sa pojačanjem iz Reala, Partizan će još lakše moći da igra sa vrlo visokim petorkama, u kojima će Kuruc biti na niskom krilu.

Uvodna dominacija u reketu bila je oslikana i činjenicom da je od 34, Partizan čak 28 poena postigao u šutu za dva poena, bez ubačene trojke.

Vremenom, Panteru (16p) i Lesoru u kontekstu realizacije priključivalo se sve više saigrača.

Posebno nadahnuti u trećoj deonici, u kojoj je Andora ozbiljno nokautirana, bili su Ledej i Trifunović (12p). Napokon je Uroš bio u šuterskoj zoni, manirski je pogađao u situacijama bez posebnog pritiska na šuterskoj ruci tako da su njih dvojica bili incijatori vođstva koje se gradacijski neumoljivo penjalo ka dvadeset poena prednosti.

Pokušala je Andora, na momente i uspevala, da uspori i poremeti napad crno-belih prelascima na zonsku odbranu, međutim bez ikakve ideje u napadu, istovremeno lošim zagrađivanjem u odbrani, što je jedna od mana zone, olakšala je posao domaćina.

Razigrali su se u međuvremenu i Madar (15p), odnosno Avramović, Panter je šutem sa distance atmosferu doveo do usijanja koja je dobila primese karnevalske kada je Amerikanac u jednoj kontri bacio pas Lesoru za atraktivno zakucavanje.

Partizan je u poslednjoj deonici imao sedam asistencija, četiri ponovljena napada i sa 26 poena revanš Andori začinio jesa  podebelom kamatom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari