Partizan između prolaska u 3. krug i slabosti protiv Sfintul Georgija 1Foto: STARSPORT

Da ne beše obaranja Aleksandra Lutovca i rutinske realizacije penala Bibrasa Natha u prvom produžetku utakmice u Kišinjevu pitanje je da li bi faulirani rezervista i ostali fudbaleri Partizana o minimalcu protiv Sfintul Georgija govorili kao o „najslađoj pobedi“…

… jer nikada nećemo saznati da li bi hermetički zatvorena odbrana tehnički neukog protivnika izdržala do penal-ruleta ili bi crno-beli bez dodatnog rizika i stresa našli načina da iskoriste svoju jalovu dominaciju, ali viđeno mučenje u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope mora im poslužiti kao nauk.

– Mislim da smo dosta utakmica izgubili zbog nedostatka strpljenja. Ne možemo uvek da postignemo gol u prvom poluvremenu, a mi smo pre dosta srljali ako nemamo taj rezultat. Moramo da naučimo da pobeđujemo i sa 1:0 – na mestu je konstatacija dobro iskorišćenog Lutovca ali, suštinski jedino bitan, prolazak dalje ne bi smeo da baci prašinu u oči.

U pravu je i Aleksandar Stanojević kada kaže da njegov tim nije nervozio i paničio niti svojim greškama počinjao domaćinove kontranapade, što mu se u eri Sava Miloševića toliko puta obilo o glavu, međutim i poslovično zahtevnom treneru kluba iz Humske je jasno šta sve nije štimalo i šta teško može proći u duelu sa liderom belgijskog prvenstva Šarlroom.

Zasmetao je i njemu „par puta nonšalantan Sadik“, čija je ležernost uz isti preopušteni stav Sume, opšti je utisak, najviše remetio Partizanov fudbal u poslednjih 20-ak metara.

Ni to što su često udvajani na stadionu Zimbrua ne bi smelo da bude opravdanje za njihovu povremenu potrebu da životare od stare slave.

Dobro plaćeni stranci su tu da donose prevagu, što važi i za jedinog golgetera u ovosezonskih evropskih 180 minuta – Natha i Asana.

Naravno, to ne znači da domaći fudbaleri mogu manje da se trude i ispravljaju tamo gde je potrebno.

Niti uprava može još dugo da ne dovodi preko potrebna pojačanja u svakoj liniji tima, da bi se ostalo u Evropi i trci za šampionsku titulu u Srbiji.

Nema se vremena za implementaciju svih Stanojevićevih ideja, a i njemu i ekipi visi rezultatski mač nad glavom.

U svakoj utakmici, pa i na nedeljnom gostovanju Zlatiboru, jer su poslednje dve sezone baš kiksevi protiv slabijih rivala koštali Partizan kaskanja za Crvenom zvezdom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari