Partizan pobedio lučansku Mladost 1Foto:Beta/AP

Fudbaleri Partizana pobedili su danas na svom terenu ekipu Mladosti sa 4:1, u utakmici 27. kola Super lige Srbije.

Golove za Partizan pred praznim tribinama stadiona u Humskoj, posle dva i po meseca pauze zbog pandemije korona virusa, postigli su Lazar Marković u 12, Takuma Asano u 19, Umar Sadik u 62. iz jedanaesterca i Filip Stevanović u 70. minutu.

Strelac jedinog pogotka za Mladost bio Obiora Odita u 23. minutu.

Partizan je dobro počeo utakmicu i već u 12. minutu je stigao do vodjstva. Asano je petom proigrao Sadika, a on dodao loptu do Markovića koji je lako pogodio mrežu.

Samo sedam minuta kasnije na semaforu je pisalo 2:0, a stelac je bio Asano. Zasluge za ovaj pogodak pripadaju Nathu koji je sjajno proigrao Japanca, koji je potom obišao golmana Mladosti i poslao loptu u gol.

Mladost je, ipak, četiri minuta kasnije uspela da smanji prednost preko Odite. Nakon kornera sa leve strane, nekadašnji napadač Partizana je ostao sam i nije mu bilo teško da savlada Stojkovića.

Lopta je do kraja poluvremena uglavnom bila u posedu Partizana, pretila je i Mladost, ali se rezultat nije menjao.

Rezultat iz 23. minuta bio je aktuelan sve do 62. kada je Sadik bio precizan sa penala, nakon što je bio oboren u kaznenom prostoru. Osam minuta kasnije u strelce se upisao i Stevanovič nakon sjajne solo akcije i udarca sa dvadesetak metara.

Meč u Humskoj počeo je sa desetak minuta zakašnjenja zbog transparenta na južnoj tribini na kojem je pisalo: „Lige gde Cigani nisu prvi se poništavaju, dok se lažne titule sa navijačima proslavljaju“.

Sudija Novica Andjelovski označio je početak utakmice 10 minuta kasnije nego što je trebalo, kada je transparent sklonjen.

Pre početka utakmice održan je minut ćutanja za sve žrtve korona virusa u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari