Partizan pobedio u dramatičnom finišu 1Uroš Trifunović na meču u Laktašima. Foto: KK Igokea/Nikola Vuruna

Košarkaši Partizana pobedili su Igokeu u Laktašima rezultatom 70:68 u derbi utakmici 10. kola ABA lige, iako su u 33. minutu imali rezultatski zaostatak od 14 poena razlike.

Odlučujuće poene za goste iz Beograda ubacio je Uroš Trifunović sa slobodnih bacanja 14 sekundi pre kraja, a u poslednjem napadu bek domaćih Voler najpre je šutirao za tri poena, a potom i za produžetak, ali je oba puta promašio.

Ekipa Željka Obradovića imala je puno problema sa veoma dobrom igrom u odbrani domaćina. U prvom poluvremenu ubacili su samo 28 poena, a početkom trećeg perioda imali su 14 poena zaostatka. Ipak, uspevali su da uhvate rezultatski priključak više, zahvaljujući ogromnoj požrtvovanosti, nego kvalitetnoj partiji.

Igokea je polovinom poslednje četvrtine stigla do vođstva od 10 poena razlike, ali je Partizan napravio seriju od 10-0 i izjednačio u 37. minutu posle zakucavanja Ledeja (63:63).

Od tog trenutka obe ekipe u napadu su napravile serije grešaka, a 14 sekundi pre kraja, pri rezultatu 68:68, trener domaćih Dragan Bajić odlučio je da njegovi igrači naprave faul, kako bi Igokea imala poslednji napad i šut za pobedu.

Trifunović je sa penala ubacio oba bacanja, a na tajm-autu koji je potom usledio odlučeno je da Voler šutira za pobedu. Amerikanac je najpre promašio šut za tri poena, a nakon što se lopta ponovo našla u njegovim rukama Voler nije bio precizan ni u pokušaju da svom timu donese produžetak.

Najefikasniji u Partizanu bio je Alen Smailagić sa 15 poena, Zek Ledej je ubacio 14, dok je Uroš Trifunović zabeležio 12 poena. U Igokei su najefikasniji bili Stivens i Voler (po 18 poena), dok je 11 poena ubacio Jošilo.

Prva četvrtina nije donela naročito kvalitetnu košarku – oba tima su imala problema sa šutom i izgubljenim loptama. Slično se igralo sve do polvine drugog perioda, kada je Partizan napravio prvu veću prednost od osam poena viška (25:17).

Tada je trener domaćih uzeo tajm-aut nakon kojeg su njegovi igrači napravili seriju od 9:0, a na poluvreme otišli sa vođstvom od sedam poena razlike (35:28).

Igokea je sjajno otvorila drugo poluvreme, trojkama Jošila i Volera stigli su do dvocifrene prednosti, koja je u 33. minutu iznosila i najvećih 14 poena viška. Partizan je tada uspeo da zaustavi nalet domaćih, a zatim i da postepeno smanjuje zaostatak.

Na početku poslednje deonice prišli su na samo minus četiri. Međutim, ubrzo su izgubili ritam i dopustili Igokei, koju je u tim trenucima nosio Radanov, da stigne do nove dvocifrene prednosti. Ipak, crno-beli su u naredna dva minuta sustigli vođstvo domaćina, a onda i preokrenuli u dramatičnom finišu.

Partizan, koji u narednom kolu dočekuje Cedevita Olimpiju, sada ima skor od 9-1, dok Igokea sa polovičnim učinkom (5-5) u 11. rundi na svom parketu dočekuje Cibonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari