Partizan poražen od Mančester junajteda sa 1:0 1Foto: Beta/Darko Vojinović

Fudbaleri Partizana poraženi su večeras od Mančester junajteda sa 1:0 u meču trećeg kola Grupe L Lige Evrope.

Jedini pogodat postignut je iz penala, a strelac je bio Antoni Marsijal u 43. minutu susreta.

Partizan ima četiri boda, jedan manje od AZ Alkmara, tri od Junajteda, a četiri više od Astane.

Junajted je u prvih pola sata kontrolisao dešavanja na terenu, imao je više loptu u svom posedu, ali je pretio jedino preko Mektomineja u 15. minutu. Partizan je čekao svoju šansu iz kontranapada, a nakon pola sata zaigrao je agresivnije i bio je taj koji je imao inicijativu. U tom periodu su pokušavali Tošić i Zdjelar, ali se rezultat nije menjao.

Urošević je u 37. minutu pogrešio, lopta je došla do Lingarda koji je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je na sreću Partizana pogodio samo stativu. Samo tri minuta kasnije okvir gola pogodio je i Partizan. Sjajno je šutirao Sadik sa oko 25 metara, ali je lopta „ostala“ na stativi.

Kada je izgledalo da će se prvo poluvreme završiti bez golova Junajted je poveo. Vilijams je pobegao Miletiću, ovaj ga je oborio a sudija je bez razmišljanja pokazao na belu tačku. Siguran izvođač penala bio je Marsijal u 43. minutu.

Drugo poluvreme je počelo sjajnim prodorom Sadika koji je oboren, a udarac Natha iz slobodnog udarca završio je pored gola. Nekoliko minuta kasnije Suma je bio u sjajnoj prilici. Posle solo akcije šutirao je sa 15-tak metara, ali je Serhio Romero bio na pravom mestu.

Usledio je period mirnije igre, Junajted je ponovo imao veći posed, a u 62. minutu je je, nakon duplog pasa Rašforda i Mate, Ostojić dobro regovao.

Partizan je nakon toga krenuo napred i vrlo brzo su usledile dve sporne situacije. Prvo je nakon centaršuta Natha lopta pogodila u ruku jendog od igrača Junajteda, ali sudija je odmaho rukom. Već u narednom napadu rukom je igrao i Vilijams u duelu s Miletićem, ali arbitar Havijer Estrada ni tada nije dosudio najstrožu kaznu.

Pokušvali su nakon toga Sadik, Asano, Pavlović, pa ponovo Asano glavom kada je Romero dobro reagovao, ali rezultat se nije menjao do kraja pa je Junajted iz Beograda odneo sva tri boda.

Ove dve ekipe ponovo igraju 7. novembra u Mančesteru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari