Partizan se prošetao Barom; ubedljiv trijumf nad Mornarom 1foto:ABA liga

Protutnjali su košarkaši Partizana Barom; u dupke punoj hali Topolica preslišali su nemoćni Mornar zabeleživši i četvrtu pobedu od starta ABA lige – 62:83.

Pokazali su crno-beli na delu da su trenutno prvi favoriti za osvajanje titule na Jadranu. Način na koji su savladali večeras Mornar najbliži je onome što se traži u modernoj, današnjoj košarci.

Samo u prvom poluvremenu, imali su čak 27 poena u tranziciji; defanzivno su rivala naterali na jedanaest izgubljenih lopti, izgradivši prednost koja je išla i do dvadesetak poena.

Crno-beli su pokazali koliko su sposobni da u odbrani igraju agresivno, tačno gađaju rivala gde je najslabiji i vrše izuzetan pritisak na loptu.

Mornar naprosto nije znao kako da napada protivničku odbranu u kojoj su centri, najčešće Lesor ili Ledej sa četvorke, zajedno sa bekovima udvajali igrača sa loptom, koji je konstantno kasnio sa prosleđivanjem pasa, a kada bi i „pustio“ loptu, takozvanom „nekst odbranom“ crno-beli bi stizali da izađu na šut.

Uspevao je Mornar samo na momente da načini meč zanimljivijim. Najčešće je Vlado Mihailović bio u ulozi glavnog egzekutora, ali je sve to bilo nedovoljno da bi domaćin igrom mogao da bude pandan visokom intezitetu igre crno-belih.

Deron Rasel, plej koji je u prva tri kola ubacivao 41, 47 i 35 poena, bio je nemoćan protiv odbrane Partizana (9p). Jedino su Mihailović (19p) i samo donekle Pecarski, koji jeste dao 19 poena ali defanzivno maltene ništa nije mogao da uradi Lesoru i Koprivici, pogotovo u kontroli skoka, bili napadački primetni u domaćem timu.

Na strani pobednika više njih se istaklo, maltene svi osim šuterski indisponiranog Kevina Pantera (bez poena).

Trener Obradović proširio je rotaciju, omogućio Koprivici da se defanzivno istakne blokadama (4), dok je šuterski većina njih bila raspoložena.

Uostalom, Partizan je u Baru ubacio 14 hitaca sa distance (43,8 odsto), ali je dobar deo produkcije proizilazio iz lakih poena na otvorenom terenu (37 poena).

Na kraju, Ledej sa 18 (4/4 za tri) i Anđušić 16 poena (4/8 za tr bili su najefikasniji  u pobedničkoj ekipi koja je napravila dobru uvertiru za novi evroligaški meč, već u petak u Beogradskoja reni protiv Žalgirisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari