Partizan tek u poslednjoj četvrtini slomio otpor Dinamika 1Foto: Starsport

Partizan je pobedio Dinamik na svom parketu u meču osmog kola grupe B Superlige 87:71 (27:17, 17:22, 18:22, 25:10) i zadržao korak sa FMP-om u trci za prvu poziciju pred plej-of.

Meč je rešen kad su crno-beli u poslednjoj deonici stegli odbranu i primorali rivala da izgubi čak osam lopti, a u prethodnih 30 minuta izgubio je samo tri.

Nije opet mnogo toga funkcionisalo u igri Partizana, dozvolili su protivniku čak 16 ofanzivnih skokova, iako visinom ne mogu da pariraju crno-belima i to je definitivno najveći problem čete Nenada Čanka. Kao i odbrana od tranzicije, dok je Partizan popravio defanzivu kad je u pitanju pik end rol, mada gosti sa Dorćola nisu baš ekipa kojaga mnogo igra. Insistirali su igrači Dinamika na šutu za tri poena, imali su ih dosta i otvorenih, ali su pogodili samo šest puta iz 26 pokušaja i tu, u predvidivoj igri, je i ključ njihovog poraza (njihov najbolji šuter Stevanović šutirao je za tri 2-10).

Najefikasniji kod domaćih, po običaju, bio je Vilijams-Gos, iako nije imao šutersko veče dao je 19 poena, iznad svog porseka bio je Andrić sa 11, jedini dvocifreni bio je još Marinković (10). Zanimljivo je da je cela unutrašnja linija Partizana (Gagić, Brajma, Šalić, Pecarski, Veličković i Si) dala samo 32 poena i tu će morati nešto da se promeni ako se želi titula u Superligi. Kod gostiju je najbolji bio Todorović sa 18 poena, Krstić je dao 11.

Trener crno-belih Nenad Čanak istakao je da je krajnji rezultat bio najbitniji.

– Ovo je bila važna pobeda posle poraza u Železniku, kao i zbog načina na koji je ostvarena. Ušli smo u krizu igre, u jednom delu utakmice smo se potpuno izgubili, ali smo uspeli da se vratimo. Dinamik je ipak ekipa koja je fizički za jedan nivo iznad drugih KLS timova, drago mi je što smo se trgli posle perioda očajne igre početkom treće četvrtine i preokrenuli – istakao je Čanak.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari