Partizan traži iskupljenje protiv čačanskog Borca 1Alen Smailagić i Željko Obradović foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Bilo je evidentno da su košarkaši Partizana na gostovanju Huventudu podigli nivo forme, posebno intezitet igre, međutim porazom u Badaloni crno-beli su produžili najdužu ovosezonsku negativnu seriju na tri od poslednje četiri utakmice. Zato će duel 19. kola ABA lige, sa čačanskim Borcem, u subotu od 17 časova, za pulene Željka Obradovića biti od izuzetne važnosti.

Partizan je u Badaloni ugrozio jedan od primarnih ciljeva – da grupnu fazu Evrokupa završi na liderskom mestu. U okviru ABA lige, crno-beli ne moraju da budu pod sličnim imperativom, s obzirom na to da konkurencija nije toliko jaka, a pravila igre su dosta drugačija.

Crno-beli su sve bliže sticanja automatizma koji podrazumeva igru u visokom ritmu gotovo sve vreme i traženja rešenja u ranoj fazi napada. Meč sa Borcem poslužiće pulenima Željka Obradovića da dodanto porade na smanjenju oscilacija, pogotovo kada primarne akcije ne prolaze.

Partizan je imao nešto naporniji put pri povratku iz Badalone, s tim u vezi, nije ni imao previše vremena za adekvatan odmor i pripremu meča sa ekipom koja je u seriji od dve abaligaške pobede.

„Igrali smo već u Čačku, kao i uvek maksimalno poštovanje prema Borcu. Uhvatili su ritam. Vratio im se Rašo Đoković koji ima veliki kvalitet u napadu. Mi ćemo probati sa jednim treningom da reagujemo i spremimo utakmicu što bolje“, poručio je trener Obradović, rođeni Čačanin koji se u košarku zaljubio, ali i kao igrač formirao upravo nastupajući za Borac, prošavši sve mlađe selekcije, pa sve do prvog tima.

Duel sa Čačanima mogao bi da bude i debitantski za Tristana Vukčevića, 19-godišnjeg košarkaša koji je nedavno stigao iz Real Madrida. Njegovim dolaskom povećala se konkurencija u centarskoj liniji Partizana, s tim u vezi, za minutažu i ulogu u timu trebalo bi da strahuju, pre svih, Alen Smailagić, ali i Balša Koprivica.

Partizan, ne samo u igračkom sastavu, već i stručnom štabu ima brojno osoblje koje je ili rodom iz Čačka ili vuče poreklo iz tog grada.

Smailagić je dolaskom Matijasa Lesora pomeren na poziciju krilnog centra; utisak je da je izgubio minutažu i da mu je uloga sve više epizodna i pitanje je kakav će mu status biti nakon što je u klub pristigao Vukčević.

„Borac je nezgodna ekipa. U seriji su od dve abaligaške pobede. Mi dolazimo sa dugog putovanja i slabo odigrane utakmice. Nadam se da ćemo se vratiti pobedničkom nizu i da ćemo se pokazati u boljem svetlu“, poručio je Smailagić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari