Partizanove legende pobedile Valensiju u čast Dejana Milojevića 1Foto: Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Košarkaši Partizana pobedili su Valensiju sa 86:72 u utakmici legendi, odigranoj u čast preminulog srpskog trenera Dejana Milojevića.

Crno-beli su već do poluvremena bili u dvocifrenom plusu od 15 poena, pa su u nastavk samo potvrdili pobedu, a neki od igrača su menjali dresove i igrali za oba tima, poput Koste Perovića.

Vule Avdalović, nekadašnji as Partizana je nastupao u narandžastoj opremi i broju 31 koji je Milojević nosio u Španiji, dok je iz prvih redova meč ispratio Dejanov sin Nikola.

Milojevićeva smrt je početkom godine šokirala ceo košarkaški svet, a meč veterana dva spomenuta kluba bio je uvertira za utakmicu poslednjeg kola ligaškog dela sezone u Evroligi (20.30).

Milojević je nosio dres oba kluba kroz svoju bogatu karijeru, koju je kao trener počeo pre 15 godina. Najduže je bio na klupi Mege, odakle je otišao u Podgoricu i bio trener Budućnosti, pa onda i pomoćni trener Golden Stejt Voriorsa, piše Nova.

U njegovu čast je Partizan igrao u dresovima iz sezone kada je upravo Miloje bio u timu, dok su na opremi bili njegovi inicijali.

Za Miloja su igrali Nebojša Zorkić, Vladimir Petrović, Aleksandar Rašić, Milenko Tepić, Uroš Tripković, Predrag Šuput, Novica Veličković, Saša Pavlović, Luka Bogdanović, Kosta Perović, Vladimir Micov, Branko Sinđelić, Dejan Borovnjak i Ratko Varda. Sa klupe je igrače Partizana predvodio Miško Marić.

Za Valensiju su nastupali Viktor Luengo, Hoze Luis Maluenda, Serhio Koteron, Pako Elson, Havi Viger, Karlos Galjen, Berni Alvarez, Kosta Perović, Vule Avdalović, Hoze Migel Garija, Karlos Rodrigez, Anhel Solaz i Bred Kanis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari