Pešić: Igrali smo bez strpljenja, discipline i ritma 1Foto: Starsport

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je posle utakmice u kojoj je njegov tim izgubio u Rigi od Letonije (66:59) da je niz grešaka u trećoj četvrtini bio uzrok poraza.

„Pre svega da čestitam Letoniji, posebno na drugom poluvremenu. Mi smo odigrali dva različta poluvremena. U prvom smo imali kontrolu. Radili smo sve šta smo želeli, jedini problem bio je ofanzivni skok rivala. U drugom delu smo počeli da igramo drugačiju košarku. Hteli smo da završimo meč odmah, bez strpljenja, discipline u napadu“, rekao je selektor, a zatim dodao:

„Nismo igrali onako kako je bilo potrebno. Na kraju je to razlog poraza. Izgubili smo prvo ritam, pa onda i meč. Letonija ima talentovan tim, posebno sa spoljnih pozicija. Nismo uspeli da kontorlšemo njihovu igru unutra, fizički su bili bolji, ako to nedostaje onda koncentracija nije na potrebnom nivou. Napad nije bio na istom nivou kao u prvom poluvremenu“.

Pešić smatra da njegov tim nije dovoljno uigran, iako su ekipi pridodati košarkaši koji nastupaju u NBA ligi.

„Oni su bili agresivni, stvarali su pritisak, to smo očekivali, nije nas to iznenadilo. Pokazali smo to u prvom poluvremenu. Ovo je potpuno novi tim, neki novi igrači koji nisu igrali kvalifikacione mečeve do sada, potrebno je vreme. Letonija dugo vremena igra zajedno, poznaju se dobro i znaju šta žele u svakom momentu meča“.

Selektor košarkaša Srbije je dodao da nije želeo da menja svoju petorku, kada su u trećoj četvrtini Letonci zaigrali bez centra.

„Nekada morate da se adaptirate, da analizirate, ali imamo svoj stil igre. Problem je bio u tome što morate da igrate zajedno protiv ovakvog tima. Nije to lako i ne tražim izgovore, samo kažem da je potrebno vreme da se naviknu na stil igre, na koncept igre, to smo izgubili u trećoj četvrtini ovog meča“, zaključio je Pešić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari