Pešić izaziva Obradovića 1Foto: EPA-EFE/ ENRIC FONTCUBERTA

Među njima je ogromno poštovanje: jedan je verovatno najbolji evropski trener svih vremena, dok je drugi vlasnik svih bitnijih reprezentativnih i klupskih medalja od pionira do seniora.

Fenerbahče Željka Obradovića večeras gostuje Barseloni Svetislava Pešića u 10. kolu Evrolige. Činjenica da je Fener na skoru 8-1, a Barsa 6-3, sa samo jednim porazom na poslednjih sedam mečeva trebalo bi da predstavlja garanciju dobrog susreta i verovatno derbija u navedenoj rundi.

Da nije bilo gostovanja Panatinaikosu, koji i ove, kao i prethodne sezone samopouzdanje isključivo gradi utakmicama na domaćem terenu (4-1), Barselona bi verovatno bila u najdužoj seriji evroligaških pobeda u poslednji pet godina. Poznat po insistiranju na agresivnoj odbrani, prevashodno na perimetru, Svetislav Pešić je uspeo za ovih devet kola da statistički Barselonu pozicionira na prvo mesto Evrolige kada je prosečan broj primljenih poena u pitanju (76,3). Ujedno, oslanjajući se na preporođenog Anta Tomića Barsa je na drugom mestu Evrolige po ukupnom broju skokova (32,8). Procenti realizacije, naročito za tri poena mogu biti bolji (35 odsto), kao i timski broj asistencija (17). Katalonci još uvek nisu poraženi kod kuće ove sezone, dok je Fenerbahče u seriji od pet pobeda u međusobnim duelima. Barsa je poslednji put u Kataloniji pobedila Fener daleke sezone 2013/14 i to u Top 16 fazi. Od 17 zvaničnih utakmica ove sezone, turski velikan izgubio je samo jednu. Statistički je među prvih pet ekipa u svim važnim kategorijama, jedino je u ukupnom broju skokova (26,2) tek na devetom mestu. Biće to duel dve najbolje odbrane u Evroligi; s tim da Fener igra u bržem ritmu, na veći broj poseda, što je uzrok odličnog procenta za tri poena (43,8).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari