Piksi uoči odlučujućeg meča Lige nacija: Našom igrom do pobede u Oslu 1Foto: EPA-EFE/Christine Olsson

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras (20.45) protiv Norveške igra odlučujući meč za plasman u elitni rang Lige nacija. Ekipa selektora Dragana Stojkovića u subotu u Beogradu pobedla je Švedsku sa 4:1 i tako došla u priliku da eventualnim trijumfom u Oslu osvoji prvo mesto u grupi i od sledećeg ciklusa nastupa u A klasi ovog takmičenja.

Takođe, ukoliko pobedi sutra, Srbija bi obezbedila mesto u drugom šeširu prilikom žrebanja za naredno Evropsko prvenstvo.

Pre početka takmičenja u Ligi nacija Selektor Dragan Stojković izjavio je da njegova ekipa želi da osvoji prvo mesto i direktno se plasira u elitnu klasu ovog takmičenja, međutim, već u prvoj utakmici njegova ekipa je u Beogradu izgubila od sutrašnjeg protivnika (1:0). U naredna četiri meča zabeležili su tri pobede i jedan remi i, zahvaljujući tome ali i ostalim rezultatima, ponovo su, kao i u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, u prilici da trijumfom u gostima dođu do cilja.

Na poslednjem gostovanju u Norveškoj, pre skoro dve godine, Srbija je pobedila sutrašnjeg rivala rezultatom 2:1, a oba gola postigao je Sergej Milinković Savić, koji zbog žutih kartona neće biti u timu. Velika promena u odnosu na tu utakmicu je i činjenica da je na klupi Ljubišu Tumbakovića zamenio Dragan Stojković, koji je iz korena izmenio igru našeg nacionalnog tima. Upravo je njegovo shvatanje igre i taktike i najveći razlog za optimizam pred duel na stadionu „Uleval“.

„Taj meč je veliki izazov za nas, ali imali smo dovoljno vremena da se spremimo na najbolji način“, izjavio je Stojković najavljujući sutrašnju utakmicu.

Selektor je dodao da će posebnu pažnju posvetiti napadaču Norveške Erlingu Halandu, koji je na prethodne 22 utakmice u dresu reprezentacije postigao 21 gol.

„Moramo da budemo obazrivi, sa potpunom koncentracijom sve vreme. Sigurno ga nećemo markirati, igraćemo zonu, nadam se da ćemo uspeti da ga neutrališemo“, rekao je selektor Stojković, a zatim dodao da neće menjati stil igre svog tima:

„Pokušaćemo da kroz našu igru i ono što možemo da pružimo na terenu dođemo do pozitivnog rezultata. Ako Norveška bude bolja čestitaćemo im kao pravi sportisti. U svakom slučaju, neće im biti lako“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari