Plej najveća briga 1Foto: STARSPORT

Imao je vremena trener Dejan Radonjić da tokom meča sa Zadrom šansu ukaže svim igračima na koje trenutno može da računa.

Lista sa imenima povređenih i odsutnih dovoljna je da i nakon trijumfa nad ekipom iz Dalmacije (81:66) crnogorski stručnjak ostane suzdržan u vezi sa analizom ukupnog potencijala sastava koji mu je Saša Obradović ostavio u „amanet“.

Jasno je da Radonjić ni posle dve vezane pobede (PAO i Zadar) kojima je nekako, barem rezultatski, prebrodio blamažu na povratničkom debiju u Laktašima protiv Igokee, ne može da odahne i obriše znoj sa naboranog čela, jer ima toliko problema da ni sam ne zna koji će pre sagledati.

Kadrovski, povreda Lengstona Hola takve je prirode (prepone u pitanju) da je upitan njegov potpuni oporavak, odnosno mogućnost da se vrati punom trenažnom procesu.

Kino Kolom je na malom uzorku utakmica pokazao da je vešt u pik igri, kao i da je racionalan u selekciji šuteva, međutim njegovo fizičko stanje, kao i defanzivni kvaliteti, na kojima trener Radonjić inače insistira, ostavili su crnogorskog stručnjaka sumnjičavima u meri da osluškuje tržište ne bi li u što kraćem vremenskom roku izvukao džekpot u vidu dobrog organizatora igre i pouzdanog defanzivca.

Zvezda bukvalno od starta sezone kuburi sa organizacijom igre: po broju asistiranih poena među je najlošijim ekipama u Evroligi, što se videlo i protiv Panatinaikosa, koji je defanzivno poprilično limitiran.

Crveno-beli su dobili PAO ostvarivši samo 12 timskih asistetncija.

Generalno, od dolaska Radonjića, ekipa je ostala na proseku od nekih 15 uspešnih dodavanja što je poprilično skroman broj za tim koji želi da takmičarsku 2020/21 završi na trofejan način.

Crnogorski stručnjak još uvek pripada „staroj školi“ što se videlo i na sva tri meča od povratka na Mali Kalemegdan.

Ognjen Kuzmić je više „upošljen“ na niskom postu i prilikom građenja pozicione igre; s tim u vezi, Radonjić namerava da u što kraćem roku stekne uvid u stanje Hola, strahujući da Volden, Kolom i Uskoković neće moći da u napornom ritmu utakmica podignu nivo organizacije napada, naročito jer je Amerikanac od dolaska novog trenera dobio više slobode, samim tim i mogućnosti da iskaže i svoje sposobnosti u smislu egzekucije (13p, 5as).

Lojd i Hol u pogonu

Džordan Lojd dobio je negativan nalaz na korona virus i danas bi trebalo da počne sa laganim treninzima nakon oporavka od kovida 19. Lengston Hol, istovremeno, uspeo je da zaleči povredu prepone i takođe bi trebalo da od danas počne sa timskim treninzima. Vrlo je moguće da će barem jedan od njih dvojice biti u sastavu za meč sa Fenerbahčeom koji je na programu 7. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari