Plej-of je već daleko 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Partizana su porazom u Baru od Mornara (76:77) pod veliki znak pitanja doveli plasman u plej-of ABA lige.

Ili još jasnije rečeno: već sada posle devet od predviđenih 26 rundi regularnog dela doveli su sebe u poziciju da to više ne zavisi samo od njih.

Imaju čak četiri poraza više od ekipa koje u ovom trenutku „zauzimaju“ pozicije tri i četiri, ma koliko trenutno stanje na tabeli zbog velikog broja odloženih utakmica izgledalo haotično.

Imali su crno-beli u Baru dva napada za pobedu, Gordić i Mekintajer su promašajima zaokružili očajno veče šuta za tri poena (5-28, od toga njih dvojica 2-11), i tako nisu uspeli da „zatrpaju“ mnoge nedostatke u igri svoje ekipe, pre svega napadačke.

Partizan je, naime, u napadu lako čitljiv, bez obzira što je Filipovski uneo osveženje boljim kretanjem i što je Mekintajer počeo da radi ono što najbolje zna, da ulazi u reket.

Kad nema šuta, a najčešće ga nema, plus je Jaramaz zaigrao posle pauze od mesec dana a Pejdž je potpuno isečen ličnim greškama, čak i 48 poena iz reketa pokazalo se nedovoljnim za pobedu.

Klub očigledno ima problem sa ugovorima Stefana Jankovića i Mike, pa se zbog toga okleva sa pojačanjima, ali ako za to već nije kasno, vrlo brzo će postati.

Trener Sašo Filipovski bio je sigurno svestan „rupa“ u rosteru čim je stigao, povrede Jaramaza i Mozlija to su još produbile, ali se rupe na pozicijama četiri i pet pokazuju presudnim. Jedina alternativa Tomasu je Novica Veličković koji više ne može da nosi ritam od dva meča nedeljno, zamena za Mozlija je Nikola Janković čije mane ove sezone itekako dolaze do izražaja.

– Trebalo je da dobijemo utakmicu odbranom i skokom, to je bio dogovor. Grešili smo u odbrani i igri jedan na jedan, gde smo dozvolili previše lakih prodora. S druge strane, u tim prodorima smo pravili previše faulova, tako da je Mornar šutirao 35 slobodnih bacanja. Tu je bila razlika. U trećem kvartalu je organizacija napada bila jako loša, primili smo mnogo lakih poena, vratili Mornar u igru, posle prvog poluvremena u kojem smo bili bolji. Promašili smo mnogo otvorenih šuteva i zbog toga smo kažnjeni. Ostaje nam da se okrenemo obavezama koje slede, da napredujemo iz dana u dan, da nastavimo da se borimo“, rekao je trener crno-belih.

Budućnost jeste šutnula 36 penala (pogodila 25), a Partizan 17(11) i to jeste plod neujednačenog kriterijuma suđenja koje je (p)ostalo rak rana Lige, ali su crno-beli meč završili sa smo devet asistencija, a iz čak 12 ofanzivnih skokova dali su samo 11 poena.

Crno-beli u sredu dočekuju Bahčešehir u Evrokupu, a pobedom bi overili plasman u Top 16 fazu, ako Huventud dobije Veneciju dan ranije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari