Po "bugarskom" receptu 1Foto: Starsport

Ilija Stolica po dobrom će pamtiti debi na selektorskoj klupi mlade fudbalske selekcije Srbije, jer su igrači do 21. godine porazili bugarske vršnjake, na njihovom terenu, a tih 0:1 ih vratili u trku za plasman na Evropsko prvenstvo.

I obodrili za večerašnje gostovanje lideru grupe – Poljskoj.

– Lepa stvar je što je pobeda došla već u prvoj mojoj utakmici, ali smo svi svesni da je ovo samo početak i da nas čeka mnogo posla. Najbitnije je da smo temelje postavili kako treba – rezonuje mladi naslednik iskusnijeg Nenada Milovanovića, ekspresno smenjenog zbog lošeg otvaranja kvalifikacija.

Bivši trener Voždovca, Vojvodine i ljubljanske Olimpije, sa selektorskim fazama karjere u U16 i U17, poznat je po insistiranju na kvalitetnoj igri.

– Meni je glavni cilj da tako podignem nivo igre da ljudi počnu da dolaze da nas gledaju. U toku utakmice sa Bugarskom sa saradnicima sam pričao da se vidi da deca pokušavaju da sprovedu sve što smo danima planirali i da će biti nagrađeni u nekom trenutku. Videlo se jasno na terenu da imamo stav kakav treba da ima pobednička ekipa. Imali smo veći posed lopte i više šuteva u okvir gola, tako da je pobeda potpuno zaslužena – tvrdi nekadašnji napadač Partizana i jedno vreme pomoćnik u stručnom štabu crno-belih, čiji klince od 18.00 čeka još teži ispit.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari