Novu prvenstvenu recku upisao je napadač Aleksandar Pešić, čija su tri gola, ključna uloga u akciji za prvi pogodak i iznuđen penal presudili ekipi iz njegovog rodnog grada.

I to već u prvom poluvremenu, iako je domaćin neko vreme nagoveštavao snažniji otpor crveno-belima. Trener Vladan Milojević odmorio je Le Taleka, Donalda, Srnića, Boaćija pa i Radonjića (ušao tek u samom finišu meča), a nekadašnji centarfor Atalante i Tuluza uz pomoć Gelora Kange učinio da to prođe bez rezultatskih posledica.

Prvo je sam obavio pola posla pre asistencije Nemanje Milića vezisti iz Gabona, za vođstvo u idealnom tajmingu (25. minut), pa na dodavanje Kange savladao golmana Mladena Živkovića (37), onda iskoristio jedanaesterac zbog faula nad njim (42), da bi svoj šou na Čairu završio neodbranjivim šutem posle dobijene lopte od Kange, iza leđa odbrane Radničkog, odnosno iz ofsajd pozicije (74). Što ga nije omelo da izbije na vrh liste superligaških strelaca, s 10 hitaca u metu, ispred Ivanovića (Spartak) i Pavkova (Radničkog), kojeg je dogovor o pozajmici ostavio van protokola duela sa matičnim klubom.