Pobeda Andersona posle šest i po sati igre 1Foto: Tweeter/Wimbledon

Kevin Anderson je pobedio Džona Iznera u polufinalu Vimbldona sa 3:2-7:6 (6), 6:7 (5), 6:7 (9), 26:24, u najdužem meču u polufinalima na Vimbldonu koji je trajao šest sati i 37 minuta.

Oni su kod 10:10 bili na isteku petog sata igre i tako su se upisali u istoriju ovog turnira u meču koji je treći najduži ikada. Protivnik će mu biti pobednik meča Nadal-Đoković koji je tek počeo sinoć oko 21 čas.

Anderson je ušao u svoje prvo gren-slem finale, posle još jednog maratona, posle preokreta i velike pobede nad Rodžerom Federerom takođe u pet setova, i sada se vraćao iz minusa od 2:1 i pokazao da je spreman za velika dela.

Dobio je prvi set u taj brejku, ali je potom sledeća dva izgubio na isti način, da bi jedini period u meču koji nije završen u 13. gemu bio četvrti koji je pripao Andersonu sa 6:4. Tek u trećem setu viđeni su prvi brejkovi na meču u kome su obojica servirala potpuno razorno i sa minimalnim odstupanjima. Prvo je Izner izgubio svoj servis za 5:3, ali je napravio ribrejk za 5:4, da bi u nastavku seta sa 11:9 dobio taj-brejk i poveo 2-1.

To nije bio kraj maratona jer je Anderson u narednom setu napravio dva brejka i sa 6:4 poravnao na 2-2. Tada je usledio nehumani maraton zbog kog se postavlja pitanje – da li je peti set bez taj-brejka dobro rešenje?

Južnoafrikanac je pokazao da se nalazi u odličnoj formi i ko god mu bude protivnik u borbi za trofej na terenima Ol Ingland kluba nikome neće biti lako da savlada fenomenalnog 203 centrimetra visokog momka iz Johanesburga. Odličan je na ovom izdanju Vimbldona bio i Izner koji je na putu do polufinala redom pobeđivao Janika Madena, Rubena Bemelmansa, Radua Albota, Stefanosa Cicipasa i Miloša Raonića. Izner je odservirao 53 asa na ovom meču, protiv Bemelmansa ih je zabeležio 64, ali mu to nije bilo dovoljno da izbegne poraz.

Inače, najduži meč u istoriji čitavog turnira su odigrali Nikolas Mau i opet Džon Izner 2010. godine kada su igrali pet setova, s tim što je u petom setu Mau popustio tek pri rezultatu 69:68 pa je Izner pobedio sa 6:4, 3:6, 6:7 (7), 7:6 (3), 70:68. Tada se igralo 11 sati i pet minuta.

 

Anderson: Žao mi je zbog Džona

Južnoafrički teniser Kevin Anderson rekao je posle meča da ne zna kako bi se osećao da je u koži Amerikanca.

„Neko je morao da prođe dalje, Džon je sjajan momak i žao mi je zbog njega. Toliko je pomešanih emocija i umora, svašta prolazi kroz glavu. Zbog mečeva sa Iznerom sam sebe gurao dalje i mogu samo da čestitam Džonu na polufinalu, znam da će se vratiti jači veoma brzo“, istakao je Anderson.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari