Pobeda Partizana na početku ABA lige 1Foto: BETA/ABA liga/Igokea/Nenad Vuruna/DS)

Košarkaši Partizana pobedom su počeli takmičenje u ABA ligi, pošto su danas u gostima pobedili Igokeu sa 75:73 (26:25, 17:13, 19:19, 13:16).

Crno-bele su do pobede vodili Ognjen Jaramaz sa 13 i Kori Volden sa 11 poena, devet je dodao Novica Veličković, a Stefan Birčević i Nikola Janković po osam.

U poraženom timu najbolji je bio Rašad Von sa 22 poena.

Partizan je od početka meča bio u prednosti koja je bila i dvocifrena i čuvao je sve do polovine poslednje deonice kada je Igokea, zahvaljujući raspoloženom Vonu, uspela da povede (69:68).

Seriju Igokee od 9:0 prekinuo je Gordić trojkom, a 69 sekundi pre kraja trojku je postigao i Nikola Janković i odvojeo svoju ekipu na plus četiri (70:74).

Vaidas Karinijauskas je nakon toga imao tri slobodna bacanja, ali je pogodio samo jedno, potom je Gordić izgubio loptu, da bi Evans 20 sekundi pre kraja doveo Igokeu na samo minus jedan.

Volden je potom pogodio jedno slobodno bacanje, a Igokea nije iskoristila poslednji napad i tako je propustila šansu da odvede meč u produžetak.

Partizan u utorak dočekuje Tofaš u drugom kolu Evrokupa, dok će u narednom kolu ABA lige gostovati Primorskoj. Na drugoj strani, Igokea u drugom kolu regionalnom takmičenju ide u goste Mornaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari