Pobeda Partizana na početku Evrokupa u Italiji 1Foto: BETAPHOTO/Reyer Venezia/DS

Košarkaši Partizana pobedom su počeli takmičenje u Evrokupu, pošto su večeras u gostima pobedili Veneciju sa 66:63 (19:11, 11:15, 18:18, 18:19) u prvom kolu Grupe B.

Najefikasniji u Partizanu bio je Markus Pejdž sa 14 poena, Ognjen Jaramaz je dodao 12, Rašon Tomas je ubacio 11 poena uz 13 skokova, dok je Vilijam Mozli utakmicu završio sa deset poena.

U poraženom timu najbolji je bio Majkl Bramos sa 12 poena.

Partizan je dobro počeo meč pa je predvođen Jaramazom već u prvoj četvrtini stigao do osam poena prednosti. Upravo je Jaramaz u poslednjoj sekundi prve deonice iz trka pogodio trojku za 19:11.

Crno-beli su na početku druge četvrine, nakon trojke Pejdža, stigli i do prve dvocifrene prednosti na meču, imali su i plus 12, ali su u finišu tog dela igre upali u krizu. Venecija je iskoristila „prazne“ minute Partizana pa je na poluvremenu prednost beogradskog kluba iznosila samo četiri poena – 30:26.

Pejdž je novom trojkom na početku treće četvrtine prekinuo post Partizana, koji je nakon toga ponovo uspeo da se „odlepi“ na deset razlike, ali je i Venecija ponovo u finišu te deonice prišla na samo minus četiri.

Italijanski tim je nakon trojke Šapela na početku poslednje deonice imala samo poen zaostatka, ali su crno-beli odgovorili trojkama Gordića i Pejdža (54:47).

Sredinom poslednje četvrtine Venecija je još jednom prišla na četiri poena zaostatka, ali je Partizan nakon zakucavanja Mozlija „pobegao“ na plus osam (59:51) tri i po minuta pre kraja i uspeo je da u neizvesnoj završnici sačuva prednost i upiše prvu pobedu u Evrokupu.

Partizan u drugom kolu Evrokupa dočekuje Tofaš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari