Pobeda u derbiju Kalifornije 1Foto: EPA-EFE/MIKE NELSON

Miloš Teodosić debitovao je u NBA ligi pruživši solidnu partiju u pobedi Klipersa protiv velikog gradskog rivala Lejkersa (108:92).

Kapiten reprezentacije Srbije bio je starter na tom meču, na parketu je proveo 21 i po minut i za to vreme upisao šest poena (šut iz igre 2/9, šut za tri 2/6), imao je šest asistencija, skok i blokadu.

U ekipi Klipersa najefikasniji je bio Blejk Grifin sa „dabl-dabl“ učinkom – 29 poena i 12 skokova, dok je Deandre Džordan uz 14 pogodaka zabeležio 24 skoka. Kod Lejkersa najzapaženiji rolu imao je Bruk Lopez sa 20 poena, uz šest uhvaćenih lopti, DŽordan Klarkson ubacio je 18, dok je Lonzo Bol, drugi „pik“ sa poslednjeg drafta, na svom debiju upisao tri poena, uz devet skokova i četiri asistencije za nepunih pola sata u igri.

Oklahoma je lako pobedila NJujork (105:84). Od ukupno 105 poena, triling Vestbruk – Entoni – DŽordž zajedničkim snagama ubacio je čak 71! Najefikasniji je bio Pol DŽordž sa 28 poena, Karmelo Entoni je dodao 22 koša, dok je Rasel Vestbruk nastavio tamo gde je stao prošle sezone i upisao svoj prvi tripl-dabl nove sezone – 21 poena, 10 skokova, 16 asistencija! U redovima NJujorka dominirao je Kristaps Porzingis sa 31 poenom i 12 skokova, međutim nije imao značajniju podršku saigrača. Ernest Kanter, koji je ovoga leta stigao u Nikse u sklopu trejda između Tandera i NJujorka, u čijem je epicentru bio Karmelo, bio je drugi najefikasniji igrač sa 10 poena. Toronto je na svom terenu bio bolji od Čikaga sa 117:100, a najbolji je bio Jonas Valančijunas sa 23 poena i čak 15 skokova. Kod Bulsa Robin Lopez je imao 18 poena, a tim je bio bez pomoći povređenog Nikole Mirotića, koji još neko vreme neće biti na parketu zbog posledica tuče sa saigračem.

Rezultati

Toronto – Čikago 117:100

Oklahoma – NJujork 105:84

LA Lejkers – LA Klipers 92:108

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari