Pobede Italije i Mađarske, Engleska se obrukala 1Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Selekcije Italije i Mađarske pobedile su minimalnim rezultatom Englesku, odnosno Nemačku i u narednom kolu će odlučivati o pobedniku grupe 3 elitne Lige nacija.

Italija je kod kuće porazila Englesku golom Đakoma Raspadorija i tako je izbacila u B Ligu nacija.

Da stvar po polufinaliste sa prethodnog Mundijala bude gore, ekipa Gereta Saugejta još uvek nije pobedila u ovoj grupi, a u pet utakmica je postigla samo jedan gol.

Kapiten tima Leonardo Bonući je poslao jednu dugu loptu iz poslednje linije tima, a mladi Raspadori ju je sjajno „uštopovao“, „izlomio“ odbranu i preciznim udarcem doneo trijumf „Azurima“.

Sa druge strane Mađarska nastavlja da „melje“, a večeras su Marka Rosija nadigrali kao gosti „Pancere“ golom Adama Salaja, koji je u prvom poluvremenu petom nakon jednog kornera savladao Ter Štegena.

Mađarska je još jednom pokazala koliko je kvalitetna reprezentacija i da je pred njom sjajna budućnost.

Večeras su pobedili Nemačku prvi put nakon 18 godina na strani i dokazali da su ih mnogi uoči ovogodišnje Lige nacije podcenili kada su ih pre prve utakmice „preselili“ u B ligu ovog takmičenja.

U poslednjem kolu će im u Budimpešti biti dovoljan i bod protiv aktuelnog evropskog prvaka, mada treba istaći da su u grupi do sada doživeli samo jedan poraz i to baš na strani, na popularnoj „Čizmi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari