Počele kvalifikacije za Ozi open, Troicki, Danilovićeva i Krunić idu dalje 1Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Viktor Troicki je u prvom kolu kvalifikacija za Australijan open savladao Jurija Rodionova posle preokreta – 2:6, 6:2, 6:1. Meč protiv Austrijanca trajao je 137 minuta.

U polufinalu kvalifikacija igraće protiv Amerikanca Juliseja Blanča. I Olga Danilović plasirala se u polufinale kvalifikacija za prvi grend slem u sezoni. Prva prepreka ka glavnom žrebu bila joj je 147. teniserka sveta Kristina Kučova, a Olga Danilović ubedljivo je slavila za 80 minuta – 6:2, 6:2. Naredna protivnica biće joj Saša Vikeri.

Uspešna je bila i Aleksandra Krunić, koja je godinu počela kao tek 232. teniserka sveta. Protiv Olge Govorcove je slavila sa 2:6, 6:2, 6:2, a sledeća protivnica je Čileanka Danijel Segvel.

Poraze od predstavnika Srbije upisale su Jovana Jović (nekada Jakšić), koja je glatko izgubila od Đa-Đing Lu sa 6:1, 6:2, kao i Natalija Kostić, od koje je bila bolja Isalin Bonaventure iz Belgije sa 6:3, 6:3.

Od srpskih igrača kvalifikacije će igrati i Nikola Milojević, kojem će protivnik biti Italijan Mateo Viola, dok će Danilo Petrović odmeriti snage sa Amerikancem Majklom Moom.

Ove godine, zbog korone, kvalifikacije se igraju u Aziji, teniseri igraju u Dohi, a teniserke u Dubaiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari