Počeo "rat ekspertizama" Partizana i Crvene zvezde 1Foto:STARSPORT

Košarkaši klub Partizan zatražio je sinoć od sudijske komisije ABA lige eskpertizu posle drugog susreta finalne serije plej-ofa sa Crvenom zvezdom koji je izgubio 81:85, u seriji 0:2. Odmah potom, ekspertizu je sinoć zatražila i Crvena zvezda. A uz to i dodatni monitoring za treću utakmicu – posebno na arbitrima Boltauzeru i Nedoviću .

Crno-beli nisu bili zadovoljni pojedinim odlukama sudija Ilije Beloševića, Igora Dragojevića i Marija Majkića, navodno sa posebnim akcentom na suđenje crnogorskog arbitra Dragojevića.

Nezavisnu ekspertizu treba da uradi komisija od tri člana, a na čelu komisije trebalo bi da bude bivši sudija Saša Maričić. Rezultati bi trebalo da budu poznati najkasnije do sutra kad je u 20.30 na programu treća utakmica finalne serije.

U međuvremenu se saznalo i da je srpski arbitar Milivoje Jovčić rešio da se povuče iz finalne serije. On je bio delegiran kao član sudijske trojke za eventualni četvrti meč finala ali je već obavestio nadležne da se povlači i da neće suditi ako do tog četvrtog meča i dođe.

Sudijska ekspertiza ušla je u „modu“ u finalnim serijama koje su igrali Crvena zvezdai Budućnost, a ovo je samo nastavak rata van parketa crveno i crno-belih započet incidentima na kraju druge utakmice kad je došlo do incidenta izmešu navijača Zvezde i košarkaša Partizana. Odluke Disciplinske komisije o tome se još očekuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari