"Pocrveneli" Radonjić držao čas posle blamaže u Berlinu 1photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Prihvatio je letos izazov od kojeg poslednjih godina mnogi treneri beže; nakon trofejne, nepune dve povrantičke sezone  u Crvenoj zvezdi, Dejan Radonjić došao je na kormilo Panatinaikosa, kluba koji je odavno izgubio kompas. Rezultati na početku sezone nikako ne idu u prilog crnogorskom sturčnjaku koji je nedavno u Berlinu doživeo i najveću blamažu od selidbe u Atinu i to od Albe (94:65).

Teško je uopšte bilo gledati PAO u Berlinu; uprkos tome što je Alba u ponedeljak igrala meč Kupa Nemačke (pobedila Bon u dramatičnom finišu), a protiv Atinjana i bez četvorice igrača iz prve postave (Lo, Smit, Tilman, Erikson), Panatinaikos je na terenu Mercedes benz arene izgledao kao grupa građana.

Primili su 13 trojki iz 27 pokušaja, izgubili čak 13 lopti, dopustivši rivalu da iskreira 25 uspešnih napada.

Grčki mediji su po navici u stanju pripravnosti; drugi evroligaški, ukupno je čak četvrti poraz Panatinaikosa od starta sezone, što je minus na kojem se i treneri većeg evroligaškog kredibiliteta od Dejana Radonjića već hlade i postaju sumnjivi iz perspektive vlasnika „zelenih“.

Tamošnji mediji pišu da je ekipa ostala u Berlinu posle meča; da su na mestu debakla trenirali, kao i da je Radonjić „držao slovo“ igračima čitavih sat vremena, što inače nije njegov manir.

„Alba je odigrala savršenu utakmicu. U odličnoj je formi što pokazuje i izvanredan start sezone. Drugo poluvreme je bilo veoma loše na oba kraja terena. To je nešto što ćemo analizirati“, poručio je javnosti Radonjić posle evroligaške blamaže u Berlinu.

Oglasio se i generalni menadžer Panatinaikosa Argiras Pedulakis i kroz izjavu za grčku Gazetu uputio izvinjenje navijačima.

„Ne želim da zauzimam stav, neka protagonisti pričaju. Što se tiče utakmice, ne bih ništa komentarisao, već bih da se izvinim zajednici Panatinaikosa jer nije uložen adekvatan trud, zbog slike koja se stvorila i izgleda tima na ovom susretu. Nadam se da razumete gde se trenutno nalazimo“, kratko je kazao Pedulakis.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari