Pod lupom i srpski klubovi 1

Španski list „El Pais“ tvrdi da je Europol istragu u sklopu optužnice protiv menadžera Faljija Ramadanija proširio i na klubove sa Kipra i iz Belgije i Srbije.

Podsetimo, poznati fudbalski agent našao se pod istragom Europola i španskog tužilaštva zbog navodnog pranja novca i utaje poreza. Ramadani je u Španiji pod istragom zbog transfera igrača, ali i gradnje nekretnina na Balearskim ostrvima.

„El Pais“ je u svom tekstu napomenuo da ima saznanje da španska policija već tri godine vodi istragu protiv menadžera albanskog porekla koji ima državljanstvo Severne Makedonije.

U istragu se pre godinu i po dana uključio i Europol koji češlja njegove poslove u drugim zemljama, a najveće sumnje navodno padaju na pomenute Kipar, Belgiju i Španiju.

Prema ovom izvoru, policija sumnja da je Ramadani čak i sa srpskim klubovima pravio fiktivne ugovore kako bi prikrio tok novca. Sumnja se i da je pranje novca obavljeno preko kasnijih kupovina nekretnina, jahta i skupih automobila, kako bi se njegov prihod predstavio manjim.

Prvi put se spominje i cifra od 10 miliona evra, koliko je navodno utajio da plati porez u Španiji.

Srpska policija se još uvek nije oglasila ovim povodom i nije poznato koji bi domaći klubovi mogli da budu pod istragom. Ramadani je sarađivao sa skoro svim klubovima Superlige, a jedan je od glavnih menadžera za fudbalere Crvene zvezde i Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari