Podlegli smo pritisku 1Foto: Starsport

Ognjen Kuzmić je na 253. večitom derbiju na svom telu osetio šta znači neujednačen sudijski kriterijum od početka utakmice, kompenzovan tokom duela lošim odlukama i previdima koji nikako ne mogu biti u skladu sa evroligaškom reputacijom delilaca pravde.

Sudije su dozvolile pregrubu igru, ispustivši kontrolu utakmice, loše odluke nadograđivali su još gorim, a zbog prečestog seckanja igre derbi je ponovo trajao dva sata.

– Posle poraza svakako niko ne može da bude srećan i zadovoljan. Preostaje nam da treniramo bolje, više, da izvučemo pouke iz večitog derbija i da neke stvari više ne ponavljamo. Spremaćemo se za Kup, jer želimo da u Nišu dođemo do pehara – prvog u sezoni – Kuzmić je još jednom odavao utisak smirenog i racionalnog igrača.

Temperamenta nalik više jednom šahisti nego košarkašu sa ovih prostora, Kuzmić je odoleo, u odnosu na većinu saigrača, da ne uđe u verbalnu raspravu sa sudijama, iako je za tako nešto imao dovoljno razloga. Mitrović, Lazić, Simonović i Jović kažnjeni su tehničkim greškama jer su gestikulacijama, ali i verbalno negodovali smatrajući da su previdi sudija bili očigledni. Kuzmić jednostavno na niskom postu nije mogao da izdominira, što je svakako bio jedan od razloga prvog ovosezonskog poraza u ABA ligi. Suzdržavajući se da ne kaže ono što misli i oseća, korpulentni centar je sa smeškom započeo izlaganje vezano za nesrazmeran odnos dobijenih udaraca i dosuđenih faulova.

– Tu ne mogu ništa, jednostavno sam bio nemoćan. Ne mogu ništa da komentarišem, sve se videlo na terenu – kratko je odgovorio centar crveno-belih.

Ambijent koji su napravili navijači Partizana kao da je zbunio igrače Crvene zvezde, iako većina njih ima iskustvo nastupa na večitim derbijima kada su crno-beli domaćini. Atmosfera pretvorena u predstavu kao da sutra ne postoji stvorila je dodatni pritisak kod Mitrovića i saigrača, značajno utičući na kvalitet igre, posebno kada je u pitanju bio šut sa distance, naročito nakon druge tehničke, odnosno isključujuće greške Marka Simonovića.

– Mislim da smo podlegli pritisku; trebalo je da budemo mnogo smireniji i strpljiviji, racionalniji u nekim situacijama. Vodili smo pet poena pred kraj treće deonice, imali smo šanse da dođemo do trijumfa. Promašili smo dosta slobodnih bacanja, napravili određene greške protiv rivala koji nas ni sa čim specijalno nije iznenadio – naglasio je Kuzmić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari